29 aprilie 2010

Uciderea cainilor - o abordare primitiva

Recent, o oficialitate bucuresteana, dupa o analiza profunda (aprox. 10minute), a decis ca rezolvarea problemei cainilor vagabonzi din Bucuresti poate fi rezolvata simplu: macelarirea la gramada. Ii prinde pe toti si ii casapeste! Profund, sclipitor!

M-am mai uitat inca o data pe harta sa verific daca Romania mai este in Europa, poate ca ne-am mutat prin Africa, prin
Asia! Nu, suntem tot in Europa! Pai atunci? Cum sa macelaresti animale ca un salbatic din trib?

Nici ca pacaleala de 1 Aprilie n-ar fi mers o asemenea idee salbatica! Imi plac animalele, am avut un ciobanesc german aproape 6 ani! Inteligent, iubitor, loial, protector! Acest ciobanesc german putea ajunge foarte bine si pe strada daca eram un stapan cretin, cum am vazut ca exista atatia! Va dati seama ca atunci eu trebuia sa platesc in caz de ceva nu cainele, nu? Corect! S-au eu ma manifest ca un tampit si cainele fara nicio vina e macelarit? Logica se rupe aici!

Oare cata minte iti trebuie ca sa realizezi ca aceste animale se afla pe strazi din cauza noastra, nu a lor! Nu foarte multa, va asigur! De unde vin acesti caini? Dintr-o alta tara? Din cer? Din tari straine? Nu! Acestia exista intr-un numar atat de mare deoarece primarii nu s-au preocupat niciodata atent de aceasta problema, au considerat-o ca fiind neinsemnata. Incet-incet aceste animale s-au inmultit peste masura! Autoritatile sunt singurele responsabile pentru situatia actuala, nu animalele! Si atunci, de ce sa plateasca animalele? Nu prea este normal, nu? Bine, multe nu sunt normale la noi, stiu!

Tot oficialitatile ne avertizeaza ca cainii umbla in haite si uneori musca! I-auzi descoperire! De cand se intampla asa ceva la noi in tara? Pe bune? Pai daca stiati ca animalele se manifesta in acest fel ciudat (???) de ce n-ati facut nimic atatia ani? Nu era prea important, nu? S-au inghitit fonduri peste fonduri din multiple zone si problema cainilor vagabonzi a ramas tot nerezolvata! Si acum, dupa ce nu s-a facut nimic atatia ani, ati gasit solutia miraculoasa: sa-i omorati la gramada! Wow!

Cum as putea sa descriu acest mod de gandire simplist, specific clasei a IV-a? Unde in Europa s-a mai intamplat asa ceva? Cum sa facem sa nu mai fim atat de ciudati, sa nu mai socam europenii de atatea ori, in atatea situatii? Ne comportam ca si cum locuim pe alt continent si mergem in Europa in vizita! Ne place civilizatia vestica dar ne comportam ca niste salbatici din jungla! Ne mai si ofuscam ca suntem de tot rasul in Occident si ca fac toti misto de noi! Vor mai face caci suntem prea praf!

Credeti ca locuiesc intr-o zona in care nu exista haite de caini vagabonzi? Exista o asemenea zona in Romania? Locuiesc intr-o zona centrala insa noaptea nu poti circula fara masina! Am fost muscat de caine, nepotul meu a fost muscat de burta acum cativa ani! Ok, nu este o situatie placuta, insa nu acesti caini sunt vinovati ca exista si se manifesta in acest mod (firesc pentru niste animale), ci autoritatile care n-au facut nimic atatia ani. Eu, spre deosebire de altii, inteleg acest aspect!


Cainii, ca si caii, au avut intotdeauna un statut special printre animale. Ne-au ajutat, ne-au aparat, ne-au fost loiali! Nu sunt porci, nu sunt de mancat (cel putin in Europa), nu sunt salbatici! Nu putem trata problema acestor caini ca niste primitivi!

Singura solutie corecta este sterilizarea acestor animale, insa nu cum s-a facut pana acum! Vrajeala de doi lei prin care banii pentru sterilizarea cainilor vagabonzi au ajuns pe strazi sub forma unor Porsche-uri, BMW-uri si alte asemenea smecherii, s-a cam fumat, o stiu si copii.

Printr-o operatie corecta si bine conceputa de sterilizare problema s-a rezolvat in doi-trei ani si s-a rezolvat uman, european! Dar suntem in stare de asa ceva vreodata? Putem sa facem si noi ceva serios cap-coada? Am mari indoieli! Ne hranim cu aparente ieftine, dam din gura toata ziua, punem baza pe prostii si in general ni se rupe!

Probabil ca intr-un final nu se va aplica aceasta idee mareata insa chiar si numai propunerea te face sa intelegi cu adevarat cat de civilizati suntem de fapt si in ce univers ciudat si anacronic ne miscam!Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)