Treceți la conținutul principal

Internet Explorer in declin

Browser-ul Internet Explorer pierde din ce in ce mai mult teren. Din iunie 2009 pana astazi caderea acestuia nu s-a oprit. Daca in iunie 2009 68.32% dintre useri foloseau browser-ul Internet Explorer, in aprilie 2010 procentul acestora a scazut la 59.95%.


Declinul constant al acestui browser are mai multe cauze: insecuritate, multitudinea de tweak-uri pe care userii nu le prea inteleg, blocaje, rularea greoaie a scripturilor JavaScript, incompatibilitati cu anumite site-uri. De parca toate aceste cauze nu ar fi fost de ajuns, acestora li s-a mai adaugat una.

In ianuarie 2010 Mozilla lansa Firefox 3.6, noua versiune a binecunoscutului browser. Tinand cont ca Firefox este principalul competitor al lui Internet Explorer, oricine s-ar fi gandit ca Microsoft va contraataca in vreun fel la un moment dat. A contraatacat, insa in stilul kamikaze, alegand sinuciderea! Diferenta este ca nu s-a napustit asupra dusmanului ci asupra siesi! In aceasta directie, Microsoft anunta ca Internet Explorer 9 nu va rula pe Windows XP, cel mai folosit sistem de operare din lume! O sinucidere mai rapida nici ca se putea!

Microsoft, in dorinta de a convinge userii sa renunte la Windows XP in favoarea Windows-ului 7, a decis ca Internet Explorer 9 nu va rula pe Windows XP. 
Ne-am putea imagina ca cineva ar fi atat de slab la minte incat sa treaca la Windows 7 doar pentru a putea naviga cu Internet Explorer 9? Chiar daca s-ar gasi cativa asemenea suferinzi, nu cred ca ar fi prea multi! Decizia ca Internet Explorer 9 sa nu ruleze si pe Windows XP m-a intrigat pentru ca nu este fair, nu tine cont de userii Microsoft Windows XP!

Microsoft si-a motivat decizia afirmand ca Internet Explorer 9 foloseste functii incluse in DirectX 10, varianta DirectX care nu este disponibila si pentru Windows XP! Oricum si-ar motiva Microsoft nefericita decizie, solutii existau daca exista deschidere! Nu dezvolt acum pentru ca nu este cazul, subiectul ar necesita o postare separata!

Odata cu decizia "no IE9 on XP" practic Internet Explorer a iesit din cursa, partea sa fiind impartita intre Mozilla Firefox si ceilalti competitori. Lucrul acesta chiar se intampla deja, dupa cum ne arata cifrele! Cum Windows 7 ocupa putin peste 10% din piata sistemelor de operare, Microsoft nu prea are la ce sa se astepte in viitor decat la o prabusire lenta a browser-ului sau! Sa nu uitam si ca Internet Explorer nu mai este integrat in Windows 7 asa ca nu exista nici o certitudine ca userii Windows 7 vor folosi neaparat acest browser.

De subliniat este si cresterea inregistrata de celelalte browser-e existente. Daca anul trecut Chrome ocupa numai 2.40% din piata browser-elor, in aprilie 2010 inregistra deja 6.73%. Google tace si face!

So, referitor la declinul constant al browser-ului Internet Explorer, ne putem gandi ca exista cel putin doua explicatii: ori Microsoft nu prea mai este interesat de IE, ori cei care au proiectat Windows Vista (un fel de cioclii ai sistemelor de operare) au preluat proiectul IE!

Cat despre cei care isi imagineaza ca se pot referi la Windows XP la timpul trecut, as dori sa le transmit ceva: "Dream on!".

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Top 10 cele mai bune voci feminine din muzica usoara romaneasca

In peisajul muzical romanesc exista interprete care pot fi incadrate in categoriile grea, mijlocie sau musca/plastic. In postarea de fata ma voi referi numai la categoria grea.
Cu totii stim cam despre cine-i vorba la categoria musca (sau plastic) :) - paiatele de doi lei, lipsite de orice talent muzical, paiate care incearca prin orice metode (bani, chiloti, interventii ...) sa penetreze in lumea muzicala.