Treceți la conținutul principal

NoAutorun USB in registru Windows


Virusii care se transmit prin intermediul fisierului autorun.inf fac ravagii! O functie atat de simpla creaza probleme atat de mari.
Conficker a produs o gramada de probleme, iar modul sau de infestare a fost copiat de aproape toti creatorii de virusi. Acum exista sute de virusi, viermi, care se propaga in acest mod.

Infestarea se realizeaza prin dublu-click pe discul aferent stick-ului USB sau prin intermediul functiei Autoplay in momentul in care introduceti un stick USB in portul aferent. Daca pe acest stick USB se afla un fisier autorun.inf iar acesta apartine unui virus, sistemul va fi infestat prin rularea unui program, de regula .bat, existent pe stick. Aceste fisiere sunt ascunse asa ca va trebui sa configurati sistemul astfel incat acestea sa poata fi vazute.

Puteti scapa de acesta activare automata in mai multe moduri insa nu toate sunt eficiente 100%.
Una dintre cele mai eficiente metode pentru dezactivarea acestei functii automate este urmatoarea.

Deschideti un fisier text (Notepad) si copiati urmatorul text:

REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf]
@="@SYS:DoesNotExist"

Textul trebuie sa arate ca in urmatoarea figura:

Salvati fisierul apoi redenumiti-l (F2) NoAutorun.reg (stergeti si extensia .txt) sau cum va convine mai bine. Dupa redenumire dublu-click pe fisier pentru a importa valoarea in registrul Windows-ului XP. Confirmati importul noii valori, inchideti editorul registrului si reporniti sistemul.
Noua valoare   @SYS:DoesNotExist

Daca doriti, puteti descarca fisierul .reg de aici.

Ca masura generala, nu efectuati dublu-click pe disc-urile portabile (USB) ci deschideti-le prin click dreapta si Explore sau tastand combinatia de taste Win+E. Daca observati vreun fisier autorun.inf  pe disc verificati-l cu un antivirus sau un antispyware sau, daca nu vreti sa va complicati, stergeti-l (eu asa procedez)!

Am gasit asemenea fisiere pe mai mult de 90% dintre stick-urile USB asa ca nu este nicio gluma! Infestarea este rapida si eficienta!

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Incalzirea globala - inselatorie de proportii globale (video)

Stiati ca iernile grele, zapada inalta de un metru, gerul care-ti taie respiratia sunt cauzate de incalzirea vremii??? Ce? Nu e logic? Stiu!

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.