Treceți la conținutul principal

NoAutorun USB in registru Windows


Virusii care se transmit prin intermediul fisierului autorun.inf fac ravagii! O functie atat de simpla creaza probleme atat de mari.
Conficker a produs o gramada de probleme, iar modul sau de infestare a fost copiat de aproape toti creatorii de virusi. Acum exista sute de virusi, viermi, care se propaga in acest mod.

Infestarea se realizeaza prin dublu-click pe discul aferent stick-ului USB sau prin intermediul functiei Autoplay in momentul in care introduceti un stick USB in portul aferent. Daca pe acest stick USB se afla un fisier autorun.inf iar acesta apartine unui virus, sistemul va fi infestat prin rularea unui program, de regula .bat, existent pe stick. Aceste fisiere sunt ascunse asa ca va trebui sa configurati sistemul astfel incat acestea sa poata fi vazute.

Puteti scapa de acesta activare automata in mai multe moduri insa nu toate sunt eficiente 100%.
Una dintre cele mai eficiente metode pentru dezactivarea acestei functii automate este urmatoarea.

Deschideti un fisier text (Notepad) si copiati urmatorul text:

REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf]
@="@SYS:DoesNotExist"

Textul trebuie sa arate ca in urmatoarea figura:

Salvati fisierul apoi redenumiti-l (F2) NoAutorun.reg (stergeti si extensia .txt) sau cum va convine mai bine. Dupa redenumire dublu-click pe fisier pentru a importa valoarea in registrul Windows-ului XP. Confirmati importul noii valori, inchideti editorul registrului si reporniti sistemul.
Noua valoare   @SYS:DoesNotExist

Daca doriti, puteti descarca fisierul .reg de aici.

Ca masura generala, nu efectuati dublu-click pe disc-urile portabile (USB) ci deschideti-le prin click dreapta si Explore sau tastand combinatia de taste Win+E. Daca observati vreun fisier autorun.inf  pe disc verificati-l cu un antivirus sau un antispyware sau, daca nu vreti sa va complicati, stergeti-l (eu asa procedez)!

Am gasit asemenea fisiere pe mai mult de 90% dintre stick-urile USB asa ca nu este nicio gluma! Infestarea este rapida si eficienta!

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Top 10 cele mai bune voci feminine din muzica usoara romaneasca

In peisajul muzical romanesc exista interprete care pot fi incadrate in categoriile grea, mijlocie sau musca/plastic. In postarea de fata ma voi referi numai la categoria grea.
Cu totii stim cam despre cine-i vorba la categoria musca (sau plastic) :) - paiatele de doi lei, lipsite de orice talent muzical, paiate care incearca prin orice metode (bani, chiloti, interventii ...) sa penetreze in lumea muzicala.