Treceți la conținutul principal

Privacy in Facebook - schimbari

Azi am primit un email de la EFF care incearca sa atraga atentia asupra faptului ca Facebook, in urma unei noi viziuni, a decis ca activitatea online a userilor sai in cadrul retelei, sa poata deveni publica daca interesele o cer.

Bun, e urat, e naspa, insa cine poate pune vreo baza in activitatea de pe Facebook! Cine poate lua in serios o retea sociala atat de publica? Cine se poata gandi ca poate posta ceva intim in zona aceea atat de publica? Cine, in afara catorva naivi fara experienta online?

Facebook este o retea sociala care costa! Mai mult de 400 milioane de useri sunt inregistrati pe Facebook! Isi imagineaza cineva ca userii isi fac conturi, comunica intre ei si stocheaza sute de Giga de fisiere in eter? Nu! Pentru a intretine o asemenea retea-gigant ai nevoie de servere, hardware retelistica, profesionisti angajati si multe alte lucruri foarte costisitoare. Imi imaginez ca facturile lunare platite de Facebook reprezinta adevarate averi.

Pai de unde averile astea lunar? Probabil ca multi isi imagineaza ca Facebook este o retea sociala statala creata pentru ca oamenii muncii sa se poata relaxa, sa mai schimbe o vorba, o poza, o maslina! Sorry! Reteaua respectiva este a lui Mark Zuckerberg iar acesta nu este deloc omul care sa arunce cu banii! Pare un baiat dragut, simpatic, sociabil, tot timpul zambitor! O bomboana de baiat, nu? Nu! O fi zambaret si cum mai doriti insa cu portofelul le stie, capul ii sta numai acolo! La fel sta treaba si cu popularul Steve Jobs! Persoane foarte inteligente, calculate, rationale! Atat!

Si pe Computer Zone am mai postat cate ceva legat de Facebook (puteti cauta in blog). Repet si aici: nu exista intimitate reala intr-o retea sociala! Asta este prosteala pentru userii naivi! Nici un om cu o oarecare experienta online nu pune vreo baza pe intimitatea oferita de retele sociale!
Zuckerberg trebuie sa faca bani! In orice fel! Va fi de acord sa faca compromisuri pentru ca sa se imbogateasca si mai mult sau ca sa nu piarda reteaua? Fiti siguri! Multi ar face!

Pana una-alta EFF ofera un video si cateva link-uri utile prin intermediul carora puteti fi informati mai bine despre ce este vorba!

http://www.eff.org/deeplinks/2010/04/facebook-timeline
http://www.eff.org/deeplinks/2010/04/handy-facebook-english-translator
http://www.eff.org/deeplinks/2010/05/things-you-need-know-about-facebook

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.