Treceți la conținutul principal

Noi carti electronice de identitate?

Bogdan Manolea scrie un articol interesant despre posibila aparitie a unor noi carti de identitate electronice. O afacere de 30 de milioane de euro.

In Romania s-au aruncat in vant multi bani pe sisteme informatice aproape inutile. S-a cumparat hardware scump, de firma, care s-a folosit doar pentru conectarea unor simple baze de date. Pentru genul asta  de sarcini simple putea fi folosit si un P3 cu 1 GB RAM. Dar de ce sa nu aruncam cu bani daca tot putem?

Datele personale stocate pe un suport electronic, indiferent care ar fi acesta, pot fi extrase de catre diversi prin diferite metode! Slabiciunile tehnologiei RFID-ului au fost demonstrate in nenumarate cazuri.
In articol se vorbeste despre o alta tehnologie: contactless, o versiune imbunatatita a RFID-ului. Datele tot pot fi citite cu un reader special, insa de la aproximativ 10 cm, nu de la cativa metri cat permitea RFID-ul!
Probleme de securitate sunt mai mici, insa nu dispar. Descarcati acest pdf (destul de vechi) pentru a intelege mai bine despre ce este vorba!
Pentru mai multe referitoare la vulnerabilitatea RFID cautati cu Google Chris Paget.

O problema sensibila ramane viata privata a individului. Prin folosirea acestor dispozitive electronice intimitatea persoanei poate avea mult de suferit. O mare parte a activitatii unei persoane poate fi monitorizata. Niciodata genul acesta de dispozitive electronice nu vor face casa buna cu respectarea vietii private.
Pentru mai multe cititi articolul sugerat mai sus.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.