Treceți la conținutul principal

Noi carti electronice de identitate?

Bogdan Manolea scrie un articol interesant despre posibila aparitie a unor noi carti de identitate electronice. O afacere de 30 de milioane de euro.

In Romania s-au aruncat in vant multi bani pe sisteme informatice aproape inutile. S-a cumparat hardware scump, de firma, care s-a folosit doar pentru conectarea unor simple baze de date. Pentru genul asta  de sarcini simple putea fi folosit si un P3 cu 1 GB RAM. Dar de ce sa nu aruncam cu bani daca tot putem?

Datele personale stocate pe un suport electronic, indiferent care ar fi acesta, pot fi extrase de catre diversi prin diferite metode! Slabiciunile tehnologiei RFID-ului au fost demonstrate in nenumarate cazuri.
In articol se vorbeste despre o alta tehnologie: contactless, o versiune imbunatatita a RFID-ului. Datele tot pot fi citite cu un reader special, insa de la aproximativ 10 cm, nu de la cativa metri cat permitea RFID-ul!
Probleme de securitate sunt mai mici, insa nu dispar. Descarcati acest pdf (destul de vechi) pentru a intelege mai bine despre ce este vorba!
Pentru mai multe referitoare la vulnerabilitatea RFID cautati cu Google Chris Paget.

O problema sensibila ramane viata privata a individului. Prin folosirea acestor dispozitive electronice intimitatea persoanei poate avea mult de suferit. O mare parte a activitatii unei persoane poate fi monitorizata. Niciodata genul acesta de dispozitive electronice nu vor face casa buna cu respectarea vietii private.
Pentru mai multe cititi articolul sugerat mai sus.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Top 10 cele mai bune voci feminine din muzica usoara romaneasca

In peisajul muzical romanesc exista interprete care pot fi incadrate in categoriile grea, mijlocie sau musca/plastic. In postarea de fata ma voi referi numai la categoria grea.
Cu totii stim cam despre cine-i vorba la categoria musca (sau plastic) :) - paiatele de doi lei, lipsite de orice talent muzical, paiate care incearca prin orice metode (bani, chiloti, interventii ...) sa penetreze in lumea muzicala.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.