05 august 2010

Probleme cu video clip-uri pe Youtube

Recent un client mi-a comunicat ca nu poate rula video clip-urile de pe Youtube. Video clip-ul se incarca la nesfarsit fara a rula. De cele mai multe ori este vorba de incapacitatea de a stoca in cache resursele fisierului video. Clientul respectiv avea plina partitia pe care era instalat Windows-ul iar, cum cache-ul se afla implicit pe aceeasi partitie cu Windows-ul, fisierul video nu-si putea incarca resursele aferente.

Daca intampinati aceeasi problema goliti fisierele din folderele Temp, Desktop, Cookies si din Recycle Bin. Mai puteti muta si fisierele din My Documents. Ideea este sa castigati spatiu pe partitia pe care este stocat cache-ul fisierelor web. Puteti folosi si programe pentru curatare gen CCleaner.
Clientul respectiv avea un obicei foarte prost (destul de raspandit): stoca aproape toate fisierele si folderele pe Desktop. Aceasta a fost si cauza pentru care nu mai putea rula fisierele video online.

Nu stocati fisiere sau foldere de capacitate mare pe Desktop sau in My Documents. Windows-ul se misca mai rapid atunci cand are spatiu suficient pentru a-si putea stoca fisierele temporare folosite la rularea aplicatiilor offline sau online.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)