Treceți la conținutul principal

Cum sa va protejati vederea in lucrul cu PC-ul

Petreceti mult timp in fata computerului? Daca raspunsul este afirmativ atunci ar fi indicat sa stiti ca vederea va poate fi afectata. Daca vestea asta nu va ingrijoreaza prea tare atunci va mai dau una: nu numai vederea va este afectata ci si creierul, comportamentul.

Ce puteti face pentru a va proteja vederea atunci cand petreceti multe ore in fata monitorului?

- Mariti fontul
- Cititi offline
- Faceti mici pauze
- Repozitionati monitorul
- Relaxati-va
- Ajustati luminozitatea si contrastul
- Ajustati lumina din camera

A privi intr-o lumina puternica ore in sir nu poate fi un lucru benefic pentru ochi, mai ales in cazul in care monitorul afiseaza informatia la o rezolutie mare. Trebuie sa mai stiti si ca citirea unor texte, ore in sir, poate obosi ochiul. La un moment dat poate aparea o stare de oboseala, nervozitate sau o lipsa de concentrare.

Stand de ani buni in fata ecranelor stiu ca aceste sfaturi sunt utile. De multe ori, dupa ore petrecute in fata monitorului, resimt o stare de oboseala. Uneori apare si lipsa de concentrare. In ultimii ani, datorita cantitatii mari de informatii acumulate, am sesizat si o scadere a memoriei. Pentru a putea retine pe timp indelungat o informatie trebuie sa-mi propun. Cele mai multe informatii au ajuns sa fie stocate intr-un fel de memorie temporara din care dispar dupa un timp relativ scurt. Probabil ca este vorba despre o metoda a creierului pentru a se proteja in fata unei avalanse informationale.

Daca doriti sa aflati mai multe despre cum sa va protejati vederea navigati aici.

Credit foto

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.