02 septembrie 2010

Cum sa va protejati vederea in lucrul cu PC-ul

Petreceti mult timp in fata computerului? Daca raspunsul este afirmativ atunci ar fi indicat sa stiti ca vederea va poate fi afectata. Daca vestea asta nu va ingrijoreaza prea tare atunci va mai dau una: nu numai vederea va este afectata ci si creierul, comportamentul.

Ce puteti face pentru a va proteja vederea atunci cand petreceti multe ore in fata monitorului?

- Mariti fontul
- Cititi offline
- Faceti mici pauze
- Repozitionati monitorul
- Relaxati-va
- Ajustati luminozitatea si contrastul
- Ajustati lumina din camera

A privi intr-o lumina puternica ore in sir nu poate fi un lucru benefic pentru ochi, mai ales in cazul in care monitorul afiseaza informatia la o rezolutie mare. Trebuie sa mai stiti si ca citirea unor texte, ore in sir, poate obosi ochiul. La un moment dat poate aparea o stare de oboseala, nervozitate sau o lipsa de concentrare.

Stand de ani buni in fata ecranelor stiu ca aceste sfaturi sunt utile. De multe ori, dupa ore petrecute in fata monitorului, resimt o stare de oboseala. Uneori apare si lipsa de concentrare. In ultimii ani, datorita cantitatii mari de informatii acumulate, am sesizat si o scadere a memoriei. Pentru a putea retine pe timp indelungat o informatie trebuie sa-mi propun. Cele mai multe informatii au ajuns sa fie stocate intr-un fel de memorie temporara din care dispar dupa un timp relativ scurt. Probabil ca este vorba despre o metoda a creierului pentru a se proteja in fata unei avalanse informationale.

Daca doriti sa aflati mai multe despre cum sa va protejati vederea navigati aici.

Credit fotoSubscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)