Treceți la conținutul principal

Descarcati Firefox 4 beta

Noua versiune aduce destule noutati. Interfata este putin schimbata, mai simpla, ceea ce reprezinta un fapt imbucurator. Incepe sa devina clar pentru toata lumea ca interfata stufoasa a anilor trecuti si-a trait traiul.

Noua versiune a browser-ului Mozilla aduce noutati si in domeniul multimedia: accelerare Direct2D hardware (Windows7/Vista), audio data API.
Puteti face un test hardware aici.


Suport nativ pentru formatul video HD HTML5
Pentru a vizualiza videoclip-uri in format HTML5 navigati aici. Pentru activare apasati click-ul Join the HTML5 Beta. Pentru a incerca vizualizarea videoclip-urilor in format HTML5 (daca este disponibil) puteti adauga "&webm=1" la sfarsitul adresei.

Exemplu:
http://www.youtube.com/watch?v=e-fHh3a2ub4 devine
http://www.youtube.com/watch?v=e-fHh3a2ub4&webm=1


Dupa curatarea cookies trebuie sa reactivati HTML5!

HTML5 inca nu este copt, inca exista multe aspecte nerezolvate, asa ca actualizati-va Flash-ul.

Aparte de sincronizare si de folosirea protocolului de securitate HSTS, noua versiune aduce imbunatatire si motorului Javascript folosit, browser-ul incarcand mult mai eficient imaginile si animatia.
Restul noutatilor le puteti afla vizitand aceasta pagina.

Fara sa fac vreun test amplu pot spune ca noua versiune beta se misca mult mai rapid. Am navigat pe site-uri care folosesc serviciile Web2.0 masiv, site-uri ale caror pagini se incarcau destul de greu. Cresterea vitezei de incarcare a acestor pagini este vizibila.

Consumul de resurse (RAM+CPU) pare a fi aproximativ acelasi, insa vorbim de o varianta beta.

Firefox 4 apartine unei noi generatii de browser-e, browser-e centrate intr-o masura destul de mare pe multimedia, segment atat de folosit de useri online.

Descarcati Firefox 4 beta.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Incalzirea globala - inselatorie de proportii globale (video)

Stiati ca iernile grele, zapada inalta de un metru, gerul care-ti taie respiratia sunt cauzate de incalzirea vremii??? Ce? Nu e logic? Stiu!

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.