08 septembrie 2010

Descarcati Firefox 4 beta

Noua versiune aduce destule noutati. Interfata este putin schimbata, mai simpla, ceea ce reprezinta un fapt imbucurator. Incepe sa devina clar pentru toata lumea ca interfata stufoasa a anilor trecuti si-a trait traiul.

Noua versiune a browser-ului Mozilla aduce noutati si in domeniul multimedia: accelerare Direct2D hardware (Windows7/Vista), audio data API.
Puteti face un test hardware aici.


Suport nativ pentru formatul video HD HTML5
Pentru a vizualiza videoclip-uri in format HTML5 navigati aici. Pentru activare apasati click-ul Join the HTML5 Beta. Pentru a incerca vizualizarea videoclip-urilor in format HTML5 (daca este disponibil) puteti adauga "&webm=1" la sfarsitul adresei.

Exemplu:
http://www.youtube.com/watch?v=e-fHh3a2ub4 devine
http://www.youtube.com/watch?v=e-fHh3a2ub4&webm=1


Dupa curatarea cookies trebuie sa reactivati HTML5!

HTML5 inca nu este copt, inca exista multe aspecte nerezolvate, asa ca actualizati-va Flash-ul.

Aparte de sincronizare si de folosirea protocolului de securitate HSTS, noua versiune aduce imbunatatire si motorului Javascript folosit, browser-ul incarcand mult mai eficient imaginile si animatia.
Restul noutatilor le puteti afla vizitand aceasta pagina.

Fara sa fac vreun test amplu pot spune ca noua versiune beta se misca mult mai rapid. Am navigat pe site-uri care folosesc serviciile Web2.0 masiv, site-uri ale caror pagini se incarcau destul de greu. Cresterea vitezei de incarcare a acestor pagini este vizibila.

Consumul de resurse (RAM+CPU) pare a fi aproximativ acelasi, insa vorbim de o varianta beta.

Firefox 4 apartine unei noi generatii de browser-e, browser-e centrate intr-o masura destul de mare pe multimedia, segment atat de folosit de useri online.

Descarcati Firefox 4 beta.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)