Treceți la conținutul principal

Descarcati Firefox 4 beta

Noua versiune aduce destule noutati. Interfata este putin schimbata, mai simpla, ceea ce reprezinta un fapt imbucurator. Incepe sa devina clar pentru toata lumea ca interfata stufoasa a anilor trecuti si-a trait traiul.

Noua versiune a browser-ului Mozilla aduce noutati si in domeniul multimedia: accelerare Direct2D hardware (Windows7/Vista), audio data API.
Puteti face un test hardware aici.


Suport nativ pentru formatul video HD HTML5
Pentru a vizualiza videoclip-uri in format HTML5 navigati aici. Pentru activare apasati click-ul Join the HTML5 Beta. Pentru a incerca vizualizarea videoclip-urilor in format HTML5 (daca este disponibil) puteti adauga "&webm=1" la sfarsitul adresei.

Exemplu:
http://www.youtube.com/watch?v=e-fHh3a2ub4 devine
http://www.youtube.com/watch?v=e-fHh3a2ub4&webm=1


Dupa curatarea cookies trebuie sa reactivati HTML5!

HTML5 inca nu este copt, inca exista multe aspecte nerezolvate, asa ca actualizati-va Flash-ul.

Aparte de sincronizare si de folosirea protocolului de securitate HSTS, noua versiune aduce imbunatatire si motorului Javascript folosit, browser-ul incarcand mult mai eficient imaginile si animatia.
Restul noutatilor le puteti afla vizitand aceasta pagina.

Fara sa fac vreun test amplu pot spune ca noua versiune beta se misca mult mai rapid. Am navigat pe site-uri care folosesc serviciile Web2.0 masiv, site-uri ale caror pagini se incarcau destul de greu. Cresterea vitezei de incarcare a acestor pagini este vizibila.

Consumul de resurse (RAM+CPU) pare a fi aproximativ acelasi, insa vorbim de o varianta beta.

Firefox 4 apartine unei noi generatii de browser-e, browser-e centrate intr-o masura destul de mare pe multimedia, segment atat de folosit de useri online.

Descarcati Firefox 4 beta.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Jocuri online - plugin-uri utile

Utilizatorii incepatori pot ramane serios pe ganduri atunci cand observa ca PC-ul nou-nout nu poate rula online nici macar un joculet flash.
Pentru a putea rula jocuri online in browser utilizatorul va trebui sa instaleze cateva plugin-uri auxiliare. Numai prin intermediul acestor plugin-uri jocurile online vor putea rula.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.