Treceți la conținutul principal

Firefox mai rapid - High Priority

In modul standard, Windows-ul nu ofera prioritate in executia sarcinilor ci le executa pe rand, dupa ordinea in care acestea apar. La baza stabilirii momentului in care o sarcina trebuie executata se afla un algoritm simplu FIFO. Chiar daca sistemul de operare Windows este multitasking, in cazul unui singur procesor acesta va executa tot cate o singura sarcina o data. Simplist spus, prin folosirea metodei multitasking se stabileste care este procesul care va avea prioritate spre executie si care este procesul care va urma.

Daca dorim, prin intermediul utilitarului Task Manager, putem stabili noi care sunt procesele care vor avea intaietate in executarea sarcinilor. Avem sase optiuni din care putem alege:

  1. Low
  2. BelowNormal
  3. Normal
  4. AboveNormal
  5. High
  6. Realtime

Daca stabilim nivelul cel mai inalt (Realtime) unei aplicatii, sarcinile acesteia vor fi executate imediat, fara nicio intarziere, deoarece vor avea prioritate maxima. Aplicatia va rula mult mai rapid.

Cu toate ca putem fi tentati sa folosim cel mai inalt nivel de executie este indicat sa nu o facem. Folosirea nivelului Realtime poate genera blocaje. Folosirea acestui nivel poate bloca executia sarcinilor generate chiar de dispozitivele de intrare gen mouse, tastatura.

Modificarea nivelului de prioritate se realizeaza simplu: din Task Manager, click dreapta pe proces si din meniul afisat selectam Set Priority - nivel prioritate.Puteti deschide Task Manager printr-un click dreapta pe Taskbar si selectarea Task Manager din cadrul meniului contextual sau prin apasarea Ctrl-Alt-Delete.

Daca dorim ca o anumita aplicatie sa ruleze intotdeauna la nivelul High, putem modifica comanda prin care este deschisa respectiva aplicatie. Va trebui modificata scurtatura pogramului respectiv.
Puteti crea o scurtatura unui program prin urmatoarea metoda: click dreapta pe program si din meniul contextual afisat selectati Send To - Desktop (create shortcut).

Modificarea scurtaturii se realizeaza ca in video clip-ul de mai jos, creat special pentru acest articol.
Comanda care se adauga inaintea caii aplicatiei, in caseta Target, este:
cmd.exe /c start "runhigh" /high
(dupa high exista un spatiu)

Note:
- Nu este indicat sa rulati in paralel doua aplicatii care au nivelul inalt de prioritate.
- Stabilirea nivelului Realtime nu este indicata.

In articol este vorba de browser-ul Firefox, insa puteti modifica nivelul de prioritate oricarei aplicatii, inclusiv jocurilor de care suntem interesati toti :). Despre cum sa facem sa ruleze jocurile mai rapid voi vorbi intr-un alt articol. Daca doriti, puteti subscrie la blog.

Dupa cum se poate observa in coloana din dreapta a blogului, pentru navigarea in Internet sugerez folosirea browser-ului Firefox.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.