09 septembrie 2010

Studiile arata ca utilizatorii nu sunt prea interesati de televizoarele 3D

Industria electronica se chinuie sa promoveze televizoarele 3D. Este normal sa incerce gasirea unor noi solutii tinand cont ca preturile televizoarelor cu plasma sau LCD au tot scazut de la un an la altul!

Insa studiile arata ca lumea nu este prea interesata de TV 3D! Un studiu recent a aratat ca numai 25% dintre persoanele interesate de cumpararea unui TV au aratat interes pentru tehnologia 3D. Dupa ce au probat diverse dispozitive au mai ramas 12% interesati.

Folosesc ochelari 3D de prin 2004 si stiu ce inseamna sa-i porti doua ore pe nas! Atentia este focalizata exclusiv pe ecran. Nu prea realizezi ce se intampla in jurul tau. Daca mai porti si casti te rupi definitiv de mediul inconjurator iar dupa vreo doua ore esti deja putin ametit. Unii se plang si de dureri de cap! Sa mai amintesc si de urmele lasate pe nas care dureaza cateva ore?

Cand sunt folositi in jocuri PC, ochelarii 3D sunt in regula deoarece joci numai cand doresti si cat doresti. Nu la fel se intampla in cazul televiziunii. Ce-ar insemna sa stau cu ochelarii aia pe nas o seara intreaga, fara pauza? Zi de zi, la aceeasi ora! Cosmar!

Se vorbeste foarte putin de faptul ca ochelarii 3D pot afecta vederea, alterand relatia corecta care exista intre ochi si creier. Exista numeroase studii si articole despre acest subiect! Le citeam inca de prin 2005-2006! Un astfel de articol puteti citi aici.
Tehnologia 3D foloseste frecvente inalte de lucru, de peste 100 de Hz! Adancimea este cea care creaza imaginea 3D. Pentru a crea adancimea, ochelarii 3D afiseaza alternativ imaginea, de la un ochi la celalalt, foarte rapid (milisecunde).

Se stie ca imaginea perceputa de ochiul stang nu este aceeasi cu cea perceputa de ochiul drept. In mod normal adancimea se creeaza la o oarecare distanta. Ochelarii 3D modifica aceasta distanta mutand-o in apropierea ochiului. Creierul este pacalit, insa cu anumite costuri in timp!

Cititi si pe CrunchGear un articol interesant despre televizoarele 3D
Se afla in lucru si tehnologia 3D fara ochelari 3DSubscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)