Treceți la conținutul principal

Robotul dansator

Am stat sa ma gandesc daca merita sa prezint video clip-ul asta sau nu. E vorba despre un robot umanoid care danseaza. Robotul nu reprezinta vreo noutate ci este o versiune imbunatatita a lui HRP-4C.

Pentru expresiile faciale s-a folosit soft-ul Vocawatcher iar pentru sintetizarea notelor s-a folosit VocalListener.

Partea de sunet nu ma prea intereseaza deoarece, chiar daca pune anumite probleme, este cel mai usor de rezolvat. Problema mare o reprezinta, in continuare, mobilitatea. Din pacate, prea multe progrese serioase n-am vazut. Cred ca prezenta dansatoarelor din spate a fost o alegere proasta. Bunaciunile naturale :) se misca si arata prea bine in comparatie cu robotelul aproape static. Robotul este si disproportionat, lungimea mainilor fiind infinita. Miscarile acestuia sunt departe de a fi naturale.
Din pacate, asta-i nivelul de dezvoltare al omenirii la inceputul secolului XXI. Deprimant!

Prin anii '70 se vorbea despre colonizarea Lunii in anul 2000 iar noi ne deplasam si astazi prin spatiu tot cu buteliile dupa noi!
Suntem destul de ramasi in urma la capitolul tehnologie! In ritmul asta o sa mai treaca vreo cincizeci de ani pana vom putea vedea (care mai apuca ...) un robot umanoid care sa se poata misca cat mai natural si care sa poata indeplini sarcini complexe. Ce destinatii vor avea atunci femeile robot? Intrebare incuietoare :)!
Pana atunci urmariti video clip-ul ca sa vedeti nivelul la care ne aflam astazi.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.