Treceți la conținutul principal

Robotul dansator

Am stat sa ma gandesc daca merita sa prezint video clip-ul asta sau nu. E vorba despre un robot umanoid care danseaza. Robotul nu reprezinta vreo noutate ci este o versiune imbunatatita a lui HRP-4C.

Pentru expresiile faciale s-a folosit soft-ul Vocawatcher iar pentru sintetizarea notelor s-a folosit VocalListener.

Partea de sunet nu ma prea intereseaza deoarece, chiar daca pune anumite probleme, este cel mai usor de rezolvat. Problema mare o reprezinta, in continuare, mobilitatea. Din pacate, prea multe progrese serioase n-am vazut. Cred ca prezenta dansatoarelor din spate a fost o alegere proasta. Bunaciunile naturale :) se misca si arata prea bine in comparatie cu robotelul aproape static. Robotul este si disproportionat, lungimea mainilor fiind infinita. Miscarile acestuia sunt departe de a fi naturale.
Din pacate, asta-i nivelul de dezvoltare al omenirii la inceputul secolului XXI. Deprimant!

Prin anii '70 se vorbea despre colonizarea Lunii in anul 2000 iar noi ne deplasam si astazi prin spatiu tot cu buteliile dupa noi!
Suntem destul de ramasi in urma la capitolul tehnologie! In ritmul asta o sa mai treaca vreo cincizeci de ani pana vom putea vedea (care mai apuca ...) un robot umanoid care sa se poata misca cat mai natural si care sa poata indeplini sarcini complexe. Ce destinatii vor avea atunci femeile robot? Intrebare incuietoare :)!
Pana atunci urmariti video clip-ul ca sa vedeti nivelul la care ne aflam astazi.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Top 10 cele mai bune voci feminine din muzica usoara romaneasca

In peisajul muzical romanesc exista interprete care pot fi incadrate in categoriile grea, mijlocie sau musca/plastic. In postarea de fata ma voi referi numai la categoria grea.
Cu totii stim cam despre cine-i vorba la categoria musca (sau plastic) :) - paiatele de doi lei, lipsite de orice talent muzical, paiate care incearca prin orice metode (bani, chiloti, interventii ...) sa penetreze in lumea muzicala.