Treceți la conținutul principal

Yahoo da vina pe Google

Yahoo nu se simte prea bine si da vina pe tehnologia Google Instant Search. Daca tehnologia implementata de Google o avea sau nu vreo vina, nu stiu! Ce stiu este ca Yahoo nu mai are prea multe de oferit.

De cand a inchis si seviciul GeoCities lucrurile au mers si mai prost, mai ales ca nimic nu a fost oferit in loc. In ciuda faptului ca serviciul Geocities ajunsese la aproape 19 milioane de vizitatori unici anual, Yahoo nu a stiut cum sa scoata profit din acesta. Serviciul avea 1.8 milioane de useri intregistrati. Toate site-urile au disparut efectiv, neexistand nicio varianta pentru salvarea acestora. Ma intreb ce-ar zice utilizatorii Blogger sau Wordpress daca blogurile le-ar disparea intr-o zi?

De ceva timp pare ca dezvoltarea lui Yahoo a stagnat. Nici cu link-urile nu sta intotdeauna foarte bine, unele fiind moarte. Din aceasta cauza am renuntat sa mai dau link spre Yahoo (Tech) acum vreun an. Am patit-o de cateva ori.

Intr-o vreme circula zvonul ca Yahoo va fi disponbil si in romana. Ati mai auzit ceva? Eu nu! Romania, asa cum este ea, are o piata formata din cateva milioane de utilizatori. Cifra nu este chiar neglijabila. In timp ce Google a oferit aproape toate produsele si serviciile in aproape toate limbile, Yahoo ce-a facut in acest sens? Mai nimic!

Un produs de succes Yahoo este Flickr, aplicatia pentru management si sharing foto online. Nu am uitat de Yahoo Messenger insa aceea este o aplicatie desktop.

Google a stiut sa creeze un mecanism fin, complex, pentru a genera profit. Yahoo a preferat sistemul de vanzari clasic, simplist, cu plata pe loc. Ca la piata! La multe dintre produsele Yahoo nu aveai parte nici macar de un demo. Iti era prezentat produsul destul de sumar dupa care erai trimis direct la sectiunea Buy.
Amintesc aici si de diversele restrictii la care erau supusi utilizatorii anumitor tari. Vorbesc la trecut deoarece nu am mai incercat produsele comerciale Yahoo de vreo doi ani (in afara aplicatiei Flickr).

Navigati la pagina All Yahoo si vedeti cate produse recunoasteti? Trei, patru? In cel mai bun caz! Cele mai multe dintre produsele oferite sunt centrate pe utilizatorii din Statele Unite.

Yahoo dispune de mult potential insa, din pacate, se pare ca acesta nu este prea bine fructificat.

Yahoo da vina pe Google pentru rezultatele proaste inregistrate insa parca a batut palma cu Bing pentru piata americana, nu? Ehhh, eu stiu daca o fi fost bine? Probabil ca nu a fost cea mai inteleapta decizie! A incerca sa te joci cu Google poate fi tentant insa ai grija sa nu se joace Google cu tine! Atunci distractia se cam termina!

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.