16 decembrie 2010

Eurovision 2011 - Claudia Pavel

As vrea sa subliniez faptul ca nu sunt un fan inrait al Eurovision-ului. Primul motiv ar fi ca nu ma prea atrage genul melodiilor prezentate intr-un asemenea concurs. Al doilea motiv ar fi legat de modalitatea de vot, care nu mi se pare echitabila. In sfarsit ...!

Din intamplare am dat peste piesele care au selectate. Le-am ascultat si am fost surprins de piesa Claudiei Pavel - "I Want U to Want Me". O piesa super, cu linie moderna, placuta, care transmite ceva.
Restul pieselor nu mi-au captat atentia. Unele n-au niciun pic de sare, sunt fade, searbede, altele sunt interpretate discutabil, in timp ce cateva prezinta genuri muzicale care nu prea au ce cauta la Eurovision.

Nu fiti ingrijorati, vesnicul Horia Moculescu e din nou la pupitrul de comanda! Adevarul este ca oricat de antipatic ar parea multora, tipul este un profesionist! Asta e!

Rar s-a intamplat in anii trecuti ca piesa care mi-a placut sa si castige selectia nationala. Au castigat piese slabute, care nu aveau nicio sansa in Europa. O asemenea piesa a fost "Liubi, liubi, I love You" interpretata de Todomondo (2007-locul 13). Imi place Ciro de Luca insa "Liubi, liubi" a fost un dezastru (Mi dispiace Ciro!).

Dar sa revin la piesa care mi-a placut: "I Want U to Want Me".
Muzica/text: Andrei Filip, Johan Kjell Fransson, Pontus Mats Assarsson, Mikael Tim Larsson, Tobias Lundgren Lars.
Piesa interpretata de Claudia Pavel (Cream) pare a fi preferata tuturor. Pe Youtube, insumat, piesa sa e in top (vizualizari). Singurul defect pe care l-am gasit piesei este durata acesteia - piesa are in jur de trei minute. Ai senzatia ca se termina prea devreme, parca ar mai fi mers vreun minut. Ce s-o mai lungesc ... ascultati piesa!


Selectia nationala va avea loc in noaptea de Revelion. Eu unul voi sustine aceasta piesa. Sper sa ajunga la Düsseldorf si sa ocupe un loc cat mai bun
Amanunte despre Eurovision 2011 si Claudia Pavel in link-urile de mai jos.

http://www.tvr.ro/eurovisionromania/
http://twitter.com/Eurovision_TVR
http://www.facebook.com/eurovision.romania
http://www.facebook.com/ClaudiaPavelSubscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)