Treceți la conținutul principal

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Pentru ca operatia de recuperare sa poata avea succes este important ca dupa stergerea fisierului sa nu mai executati sarcini deoarece Windows-ul suprascrie zonele ocupate de fisierele sterse. Din aceasta cauza este indicat ca procesul de recuperare al fisierelor sterse sa aiba loc cat mai rapid.

O aplicatie utila pentru recuperarea fisierelor sterse este aplicatia free Recuva, un produs Piriform.


Aplicatia se instaleaza si se foloseste usor iar setup-ul are o dimensiune de 2.30 MB. Orice utilizator o poate folosi pentru a-si recupera fisierele sterse.

Recuva ruleaza sub urmatoarele versiuni Windows:
  • Windows 7 (Starter, Home Premium, Professional, Ultimate, 64-bit)
  • Windows 2008 Server (toate versiunile)
  • Windows Vista (Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate, 64-bit)
  • Windows XP (Home, Professional, Tablet Edition, Media Centre Edition, 64-bit)
  • Windows 2003 Server
  • Windows 2000
Recuva salveaza fisiere sterse de pe orice tip de disc, fix (harddisc) sau mobil (stick USB, carduri de memorie). Recuperarea devine imposibila in cazul in care zona ocupata de fisierul sters a fost deja rescrisa.

In afara recuperarii fisierelor, Recuva ofera si posibilitatea stergerii definitive a unui fisier. O alta functie utila care va permite protectia in cazul in care un alt utilizator s-ar gandi sa va recupereze fisierele sterse.

Daca ati sters fisiere importante asigurati-va ca le-ati sters definitiv!

Vizitati pagina de download sau descarcati aplicatia.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Jocuri online - plugin-uri utile

Utilizatorii incepatori pot ramane serios pe ganduri atunci cand observa ca PC-ul nou-nout nu poate rula online nici macar un joculet flash.
Pentru a putea rula jocuri online in browser utilizatorul va trebui sa instaleze cateva plugin-uri auxiliare. Numai prin intermediul acestor plugin-uri jocurile online vor putea rula.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.