Treceți la conținutul principal

Anularea scanarii harddisc-ului la boot

Uneori, in timpul procesului de boot apare acest mesaj:
One of your disks needs to be checked for consistency. You may cancel the disk check, but it strongly recommended that you continue.
To skip disk checking, press any key within 7 second(s).
Numarul de secunde poate varia.
De cele mai multe ori, acesta mesaj este afisat datorita unui shutdown (oprire PC) incorect.

Daca aveti partitii de dimensiuni mari, scanarea poate dura chiar si ore. In acest caz probabil ca veti dori sa anulati scanarea. Puteti apasa orice tasta si scanarea este anulata.

Daca doriti ca la urmatorul boot mesajul sa nu mai apara, va trebui sa efectuati o simpla configurare.

Anularea scanarii partitiei C:
Start-Run si tastati cmd in caseta Run. In fereastra Ms-Dos tastati:
chkntfs /x c:
Apasati tasta Enter.

Anularea scanarii partitiei C: si D:
Start-Run si tastati cmd in caseta Run. In fereastra Ms-Dos tastati:
chkntfs /x c: d:
Apasati tasta Enter.

Prin intermediul acestor comenzi puteti anula scanarea oricarei/oricaror partitii.

Revenirea la starea initiala (scanare discuri)
Start-Run si tastati cmd in caseta Run. In fereastra Ms-Dos tastati
chkntfs /d
Apasati tasta Enter.

Utilitarul CHKNTFS.EXE verifica integritatea sistemului de fisiere. Acesta poate fi folosit pentru mai multe actiuni. Daca doriti sa aflati mai multe despre acesta tastati intr-o fereastra Ms-Dos comanda chkntfs /? sau cititi acest articol.

In 2008 am creat un post despre comenzile pe care le puteti tasta in caseta Run. Il puteti citi vizitand aceasta adresa.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Jocuri online - plugin-uri utile

Utilizatorii incepatori pot ramane serios pe ganduri atunci cand observa ca PC-ul nou-nout nu poate rula online nici macar un joculet flash.
Pentru a putea rula jocuri online in browser utilizatorul va trebui sa instaleze cateva plugin-uri auxiliare. Numai prin intermediul acestor plugin-uri jocurile online vor putea rula.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.