Treceți la conținutul principal

Ce browser folosesc?

Intrebarea din titlu este pusa frecvent asa ca un mic post pe tema ar putea fi util unor utilizatori.

Browserul (sau web browser) este aplicatia care poate afisa resurse specifice Internet-ului, aplicatia prin care utilizatorii pot naviga pe Internet. Mai simplist de atat nu se poate defini browser-ul.
Internet Explorer 6.0 se instaleaza odata cu Windows XP. Nu exista nicio optiune prin care utilizatorul sa poata renunta la instalarea browser-ului Microsoft. Aceasta este si explicatia pentru care Internet Explorer a fost in topul browser-elor ani de zile.

Intre timp Microsoft a fost obligat de catre Comisia Europeana sa lase utilizatorilor dreptul de a alege browser-ul dorit asa ca Internet Explorer si-a inceput declinul. Microsoft nu prea a inteles situatia in care se afla browser-ul sau si a mai facut o greseala neoferind Internet Explorer 9.0 si utilizatorilor Windows XP. Ciudata decizie!
Fapt este ca cele doua actiuni au avut drept consecinta sfarsitul hegemoniei Internet Explorer, un browser cu multe probleme vanat continuu de hackeri.

Exemple de browser: Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera, Safari. Gasiti aici o lista completa.

Daca nu stiti cum sa aflati ce browser folositi puteti folosi cateva site-uri online care va pot oferi aceasta informatie:
http://www.whatbrowser.org/en/browser/
http://www.thismachine.info/
http://supportdetails.com/

Conform video clip-ului de mai jos numai 8 % dintre intervievati stiau ce este un browser.
Eu folosesc Mozilla Firefox de ani buni. Un browser stabil, sigur si usor de folosit.

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.