Treceți la conținutul principal

Ce browser folosesc?

Intrebarea din titlu este pusa frecvent asa ca un mic post pe tema ar putea fi util unor utilizatori.

Browserul (sau web browser) este aplicatia care poate afisa resurse specifice Internet-ului, aplicatia prin care utilizatorii pot naviga pe Internet. Mai simplist de atat nu se poate defini browser-ul.
Internet Explorer 6.0 se instaleaza odata cu Windows XP. Nu exista nicio optiune prin care utilizatorul sa poata renunta la instalarea browser-ului Microsoft. Aceasta este si explicatia pentru care Internet Explorer a fost in topul browser-elor ani de zile.

Intre timp Microsoft a fost obligat de catre Comisia Europeana sa lase utilizatorilor dreptul de a alege browser-ul dorit asa ca Internet Explorer si-a inceput declinul. Microsoft nu prea a inteles situatia in care se afla browser-ul sau si a mai facut o greseala neoferind Internet Explorer 9.0 si utilizatorilor Windows XP. Ciudata decizie!
Fapt este ca cele doua actiuni au avut drept consecinta sfarsitul hegemoniei Internet Explorer, un browser cu multe probleme vanat continuu de hackeri.

Exemple de browser: Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera, Safari. Gasiti aici o lista completa.

Daca nu stiti cum sa aflati ce browser folositi puteti folosi cateva site-uri online care va pot oferi aceasta informatie:
http://www.whatbrowser.org/en/browser/
http://www.thismachine.info/
http://supportdetails.com/

Conform video clip-ului de mai jos numai 8 % dintre intervievati stiau ce este un browser.
Eu folosesc Mozilla Firefox de ani buni. Un browser stabil, sigur si usor de folosit.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Jocuri online - plugin-uri utile

Utilizatorii incepatori pot ramane serios pe ganduri atunci cand observa ca PC-ul nou-nout nu poate rula online nici macar un joculet flash.
Pentru a putea rula jocuri online in browser utilizatorul va trebui sa instaleze cateva plugin-uri auxiliare. Numai prin intermediul acestor plugin-uri jocurile online vor putea rula.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.