12 martie 2011

Moderarea comentariilor pe Youtube

Cand postezi un clip pe Youtube te astepti sa ai si comentarii. Cand acestea sunt pozitive, totul este ok. Ce facem cu cele negative, care ne creeaza disconfort?
Comentariile negative pot fi utile atunci cand sunt constructive. Eu le public si pe acestea deoarece:
- creste activitatea pe segmentul clip-ului respectiv. Uneori se nasc dezbateri aprinse intre diferiti useri
- multi useri pot invata cate ceva din observatiile postate
- sunt un liberal, imi place democratia

Cam asa tratez comentariile critice constructive. Insa nu toate comentariile critice sunt si constructive. Unii useri sunt frustrati, lipsiti de educatie sau au diverse tulburari psihice evidente. Una este democratia si alta este prostia - a publica asemenea comentarii nu are niciun sens, oricum am privi lucrurile. Pentru asemenea situatii s-a inventat moderarea comentariilor.

Moderarea comentariile pe youtube este prezentata in clip-ul de mai jos, creat special pentru aceasta prezentare.


Eu am ales cea de-a doua optiune, cea in care prietenii pot comenta fara moderare.

Stergerea comentariilor deja publicate
Mai exista si situatia in care exista comentarii care au fost publicate inainte de a se activa moderarea.

Pentru stergerea comentariilor deja publicate efectuati urmatorii pasi:
- Pozitionati cursorul deasupra comentariului pe care doriti sa-l stergeti
- Click pe sageata pozitionata in dreptul butonului Reply
- Din meniul derulant afisat selectati comanda Remove

Puteti sa si blocati un user selectand din meniul derulant comanda Block User. Daca alegeti sa blocati un user acel user nu va mai putea comenta pe clip-urile pe care le-ati postat si nici nu va va mai putea trimite mesaje.
Mai puteti bloca un user direct din profilul acestuia, selectand comanda Block user aflata in dreptul imaginii profilului.

E util de reamintit ca Youtube avertizeaza clar:

"Incurajam libera exprimare si aparam dreptul oricui de a-si expune un punct de vedere nepopular. Dar nu vom permite discursuri pline de ura (discursuri care ataca sau injosesc un grup bazat pe criterii rasiale sau etnice, religie, disabilitati, sex, varsta, statutul veteranilor si orientarea sexuala/identitatea sexuala)."

Incalcarea acestor norme de conduita in comunitatea Youtube atrage stergerea contului Youtube. Sa nu creada cineva ca-i vreo gluma - foarte multe conturi au fost sterse din aceasta cauza.

Uneori mai puteti gasi comentarii care incalca normele de conduita stabilite de Youtube. Acest lucru se intampla deoarece acestea, din diverse motive, nu au fost raportate. Cei care obisnuiesc sa posteze astfel de comentarii trebuie sa fie constienti de riscul pe care si-l asuma.

Putem critica oricat dorim mentinandu-ne in limitele bunului-simt. Si eu am postat comentarii critice, insa intr-un mod civilizat. Asta-i motivul pentru care nu am avut comentarii sterse si am contul in regula.

Multi useri incepatori nu stiu cum sa-si modereze comentariile astfel ca se trezesc cu tot felul de ciudati care n-au ce face pe Youtube decat sa posteze aiurea comentarii. Prin activarea moderarii comentariilor acestia vor fi descurajati.

Moderati comentariile daca nu doriti batai de cap!Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)