14 aprilie 2011

Internet Explorer 10 nu va rula sub Windows Vista

Dupa cum bine stiti, Microsoft a decis ca Internet Explorer 9 sa nu ruleze si sub Windows XP.

Acum Microsoft are o veste si pentru utilizatorii Windows Vista: Internet Explorer 10 nu va rula sub Windows Vista.

In articolul din Computerworld, purtatorul de cuvant de la Microsoft abereaza la scena deschisa, descriind Windows 7 ca fiind un sistem de operare modern.

Helloooo ... Microsooooft ... Windows 7 este tot un Windows Vista. E creat pe structura Vista, deriva din acesta! Care sistem modern de operare? Ce aiureala de doi bani mai este si asta?

Totul pleaca de la vanzarile Windows 7 care nu sunt deloc pe masura asteptarilor. Chiar si asa, abordarea Microsoft este total gresita si incorecta fata de userii care i-au cumparat sistemele de operare.

Din partea mea, cei de la Microsoft pot sa-si tina browser-ul numai pentru ei, in interiorul companiei. Oricum, nu cred ca vor fi multi care vor plange dupa Internet Explorer 9, 10, 11, 12, 13,14.
Internet Explorer 9 e departe de a fi vreun succes iar Firefox si Chrome castiga parti importante din piata browser-elor.

Nu cred ca Microsoft o mai poate duce prea mult in felul asta. Din pacate, pana acum, Linux nu a reusit sa conceapa un sistem de operare simplu, intuitiv, iar Google intarzie aparitia sistemului sau de operare. Dar lucrurile nu vor ramane asa prea mult timp. La un moment dat va aparea o un sistem de operare gratuit care-l va lovi pe Microsoft chiar la baza, in structura. Sunt sigur ca acest lucru se va intampla mai devreme de 2-3 ani.

Cred ca, peste cativa ani, sistemele de operare basic vor fi oferite gratuit iar userii vor fi pusi sa plateasca module, aplicatii suplimentare.

Pana una-alta am doua intrebari pentru Microsoft:
1. Cand apare SP4 pentru Windows XP?
2. Cand va fi gata implementarea DirectX 10 in Windows XP?
LOLSubscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)