09 aprilie 2011

Virus de la infodr@mailsystem.com

Iar am primit o mizerie de doi lei in email. Printr-un email, primit de la infodr@mailsystem.com, eram anuntat urmatoarele:
Dear customer


Your account will be blocked within 3 days
More information attached in document below.
Thank You


© Mail system 1995-2011
Email-ul avea si un atasament numit Document (cata creativitate).

Lucrurile erau clare inca din momentul in care am observat existenta domeniului mailsystem.com in adresa de email. Se pare ca nici reputatia acestui server de mail nu este una foarte buna.

Documentul atasat era comprimat asa ca l-am decomprimat pentru a-l putea studia. Era un executabil (.exe) al carui icon fusese modificat astfel incat sa para un document PDF.


Nu obisnuiesc sa folosesc antivirus (nu faceti ca mine!) asa ca am scanat fisierul online pe site-ul Kasperski. Rezultatul a fost document.exe - infected by Trojan.Win32.Sasfis.bgqb adica un "malicious backdoor trojan", un troian care instaleaza falsul antivirus Security Central.

Troianul respectiv mai este cunoscut si ca Trojan.Win32.Sasfis.rpy, Generic Dropper.mx, Mal/FakeAV-BT, Mal/EncPk-LP sau Win32/Oficla.E.

Mai multe despre acest troian puteti afla vizitand site-ul threatexpert.com.

Nu descarcati/deschideti asemenea atasamente! Trimiteti adresele necunoscute in folderul SPAM.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)