Treceți la conținutul principal

Virus de la infodr@mailsystem.com

Iar am primit o mizerie de doi lei in email. Printr-un email, primit de la infodr@mailsystem.com, eram anuntat urmatoarele:
Dear customer


Your account will be blocked within 3 days
More information attached in document below.
Thank You


© Mail system 1995-2011
Email-ul avea si un atasament numit Document (cata creativitate).

Lucrurile erau clare inca din momentul in care am observat existenta domeniului mailsystem.com in adresa de email. Se pare ca nici reputatia acestui server de mail nu este una foarte buna.

Documentul atasat era comprimat asa ca l-am decomprimat pentru a-l putea studia. Era un executabil (.exe) al carui icon fusese modificat astfel incat sa para un document PDF.


Nu obisnuiesc sa folosesc antivirus (nu faceti ca mine!) asa ca am scanat fisierul online pe site-ul Kasperski. Rezultatul a fost document.exe - infected by Trojan.Win32.Sasfis.bgqb adica un "malicious backdoor trojan", un troian care instaleaza falsul antivirus Security Central.

Troianul respectiv mai este cunoscut si ca Trojan.Win32.Sasfis.rpy, Generic Dropper.mx, Mal/FakeAV-BT, Mal/EncPk-LP sau Win32/Oficla.E.

Mai multe despre acest troian puteti afla vizitand site-ul threatexpert.com.

Nu descarcati/deschideti asemenea atasamente! Trimiteti adresele necunoscute in folderul SPAM.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Incalzirea globala - inselatorie de proportii globale (video)

Stiati ca iernile grele, zapada inalta de un metru, gerul care-ti taie respiratia sunt cauzate de incalzirea vremii??? Ce? Nu e logic? Stiu!

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.