16 mai 2011

Am avut dreptate - ne-am facut de ras la Eurovision 2011

Iata ca s-a consumat si concursul Eurovision, concurs la care, bineinteles, ne-am facut de ras.
In ianuarie, cand am aflat cu ce melodie ne vom prezenta la Dusseldorf, am afirmat ca nu ne vom clasa intre primii 10 - am avut dreptate.

Hotel FM + necunoscutul cantaret englez David Bryan ne-au umplut de ... respect. Multumim!

Mai trebuie sa multumim si juriului vizionar care a selectat piesa in decembrie. Este limpede ca principalul vinovat de esecul rasunator inregistrat la Eurovision 2011 este acest juriu nu Hotel FM sau englezul necunoscut.

Sa retinem si ca locul 17 a fost ocupat cu noroc - daca nu erau Spania si Moldova eram pe locul 23, adica antepenultimii.
Au existat si naivi care credeau ca UK ne va da puncte din cauza englezului. Good joke!


Comentatorii romani
Comentatorii romani ai concursului de la Dusseldorf au fost la fel de praf ca si juriul din TVR. La un moment dat comentatoarea vorbea si despre cat de bine imbracati erau cei care ne reprezentau la Dusseldorf. Ma gandesc ca respectiva comentatoare are gusturi cel putin ciudate - n-as iesi imbracat asa nici pana la colt sa-mi i-au tigari. Apoi, aceasta a mai facut si o observatie atunci cand camera a fost focalizata pe unul dintre concurenti: "Ia uite ce baiat frumos!". Ca telespectator mi s-a parut foarte utila aprecierea doamnei comentatoare! LOL, nu-i tare? Hudson ... aici doamna de la baza! Warning: baiat frumos la orizont! Warning ... warning ...

S-a putut observa usor ca cei care au comentat concursul au mizat mai mult pe patriotismul celor din afara in loc sa se bazeze pe succesul piesei. Stiu ... n-aveau cum sa se bazeze pe succesul piesei caci acesta nu exista. Naspa!

Traducerea concursului = very funny (The Muppet Show).


Competente de prin TVR

BTW, la preselectii am observat ca participa si o prezentatoare (Almasan habar-n-am) care facea o gramada de aprecieri care nu-si aveau rostul. Sa-i transmita cineva ca aprecierile sale "valoroase" nu prea fac doi lei pentru noi, telespectatorii care inca ne mai uitam (rar) la circul de la preselectia Eurovision.
O mostra de apreciere (ironica), a prezentatoarei respective puteti observa in prezentarea acestui clip. Nu-mi dau seama daca respectiva stie ce inseamna Suedia in muzica europeana, mai ales cand vorbim despre genurile pop & dance. Este adevarat, muzica usoara romaneasca (o sintagma care nu are nicio definitie) este mai greu de creat si mult, mult mai greu de ascultat :)!

Nu-mi fac iluzii cum ca cineva din TVR s-ar gandi sa-si puna cenusa in cap dupa esecul de la Dusseldorf. In Ro nu se practica asemenea gesturi! Ce-a facut Lucescu junior, dupa ce a bagat Ro in galeata? A ramas pe post dand vina pe apa calda, pe soarele de pe cer, pe iarba prea verde, pe orice. Numai despre incompetenta n-a vorbit. Tipul ramane convins ca-i o mare valoare, indiferent de rezultatele obtinute. Totusi, cand mai multi iti spun ca esti beat, du-te la culcare.


Melodia castigatoare la Dusseldorf
Melodia celor din Azerbaijan mi s-a parut reusita, fara a ramane, insa, prea impresionat. Mi-au placut mult mai mult piesele prezentate de Slovenia si Ukraina, insa e o parere personala.


Final
Sunt convins de faptul ca piesa Claudiei Pavel - "I Want U to Want Me", ar fi ocupat un loc mult mai bun la Dusseldorf.

Dinozaurii din TVR care au facut praf participarea Romaniei la Eurovision 2011 pot asculta muzica contemporana aici.

Realitatea este ca unii sunt mult prea expirati insa nu-si mai dau seama. Poate ca la anul juriul competent din TVR va selecta piesa "Trenu' galben fara cai". Nu m-ar mira. Oricum, in TVR exista persoane depasite, cu varste inaintate (sequoia) care au ramas blocate in timp (anii '75-'85), persoane care nu se vor mai schimba. Pana in momentul in care aceste persoane obosite nu vor fi inlocuite de tineri cu viziune moderna, nu se va schimba nimic.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)