Treceți la conținutul principal

Microsoft cumpara Skype

Microsoft s-a inteles cu proprietarii Skype pentru a le cumpara afacerea cu 8.5 miliarde de dolari.
Pentru Microsoft, achizitia Skype a reprezentat o victorie in fata lui Google care, ca si Facebook, purtase tratative pentru achizitionarea companiei de comunicatii voce si video.

Se pare ca Microsoft, satul sa tot alerge in spatele lui Google, a plusat pentru a castiga aceasta batalie.
Ne putem imagina ca Google nu va sta inert - acesta poate dezvolta propria aplicatie: Google Voice. Google, cu armata de ingineri software pe care ii are, poate crea o aplicatie similara Skype. De fapt, sunt sigur ca Google poate crea orice aplicatie doreste - problema ramane viziunea. La capitolul viziune a avut probleme si Microsoft cand a creat esuatul Windows Vista.

Nimeni, in afara de Microsoft, nu stie in acest moment ce se va intampla exact cu Skype. Personal, sunt destul de precaut cand am de-a face cu aplicatii Microsoft. Cand aud de Microsoft imi vin in minte numai mesaje de genul: cumpara aia, cumpara ailalta, cumpara si asta, cumpara si aia, cumpara ... cumpara ... cumpara ...
Am motive sa cred ca e posibil ca Skype sa nu mai fie ce-a fost. Doua-trei miscari nepotrivite din partea lui Microsoft si Skype risca sa devina istorie.

Microsoft To Buy Skype

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!