11 mai 2011

Microsoft cumpara Skype

Microsoft s-a inteles cu proprietarii Skype pentru a le cumpara afacerea cu 8.5 miliarde de dolari.
Pentru Microsoft, achizitia Skype a reprezentat o victorie in fata lui Google care, ca si Facebook, purtase tratative pentru achizitionarea companiei de comunicatii voce si video.

Se pare ca Microsoft, satul sa tot alerge in spatele lui Google, a plusat pentru a castiga aceasta batalie.
Ne putem imagina ca Google nu va sta inert - acesta poate dezvolta propria aplicatie: Google Voice. Google, cu armata de ingineri software pe care ii are, poate crea o aplicatie similara Skype. De fapt, sunt sigur ca Google poate crea orice aplicatie doreste - problema ramane viziunea. La capitolul viziune a avut probleme si Microsoft cand a creat esuatul Windows Vista.

Nimeni, in afara de Microsoft, nu stie in acest moment ce se va intampla exact cu Skype. Personal, sunt destul de precaut cand am de-a face cu aplicatii Microsoft. Cand aud de Microsoft imi vin in minte numai mesaje de genul: cumpara aia, cumpara ailalta, cumpara si asta, cumpara si aia, cumpara ... cumpara ... cumpara ...
Am motive sa cred ca e posibil ca Skype sa nu mai fie ce-a fost. Doua-trei miscari nepotrivite din partea lui Microsoft si Skype risca sa devina istorie.

Microsoft To Buy SkypeSubscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)