Treceți la conținutul principal

Internet Explorer continua sa piarda teren

Internet Explorer, browserul creat de Microsoft, continua sa piarda teren.

Numai in luna aprilie scaderea a fost de 0.84, de la 55.11% la 54.27%.
Din luna iulie 2010 pana in luna mai 2011 browserul-problema a scazut de la 60.74% la 54.27%.


Parte din pierderea cotei de piata a browserului IE se datoreaza chiar lui Microsoft care se chinuie sa-si distruga browserul mai vechi: IE 6.0. Multumim si distrugere placuta!

Un alt motiv pentru care IE continua sa se prabuseasca este legat de decizia Microsoft de a nu permite browserului IE 9 sa ruleze sub Windows XP. Cineva de la Microsoft isi imagineaza ca prin forta va avea vanzari la Windows 7. Fantasme pornite din aceleasi capete care au imaginat scheletul Windows Vista!
Stiati ca IE 10 nu va functiona sub Windows Vista? O alta decizie "inteleapta".

Chiar si cand Windows 7 va incepe sa aiba vanzari mai substantiale, Windows XP tot va ramane in fundal din cauza numeroaselor incompatibilitati software. Windows XP este sistemul de operare pentru care s-au construit cele mai multe aplicatii. Daca ar gandi lucid Microsoft ar realiza ca nu poate face abstractie de aceasta realitate.

Nu poti abandona un sistem de operare functionabil, rapid, fiabil, numai pentru ca trebuie sa vinzi un alt sistem de operare mai nou. Din pacate pentru Microsoft, sistemele de operare nu se uzeaza - odata reinstalate acestea sunt iarasi nou-noute.

Dar chiar si daca Microsoft ar ceda si IE9 ar putea rula si sub Windows XP credeti ca IE ar mai inregistra cresteri substantiale in piata browserelor? Eu incep sa ma indoiesc, mai ales ca acum este cam tarziu pentru o asemenea decizie - deja multi useri de XP au facut trecerea la browserele moderne oferite de concurenta.

Citeam acum cateva zile comentariul unui web developer care povestea cate probleme are cu clientii din cauza faptului ca site-urile create pentru acestia aveau anumite probleme numai cu browserul IE. Tipul se ruga ca IE sa moara, sa dispara odata, caci nu mai rezista sa tot carpeasca site-urile numai pentru a deveni compatibile si cu IE. Toate celelalte browsere respecta standardele numai IE doreste sa aiba propriile standarde.

Microsoft are ingineri foarte buni si sta pe munti de bani. Ii lipseste un singur lucru: viziunea. Undeva in echipa manageriala sunt ceva probleme. Nu ma indoiesc ca tipii de-acolo sunt educati, bine instruiti, insa ar fi fost util si putin IQ ca lucrurile sa functioneze eficient. Nu se poate ca toti sa-ti comunice ca afara ploua si tu sa sustii ca-i soare.

Care browser este tinta preferata a hacker-ilor?
Care browser intra cel mai des in loop-uri (bucle) blocand procesorul, adica intreg sistemul?
Ati ghicit: Internet Explorer.

Nu-i prevad un viitor stralucit browserului IE - cred ca, in vreo doi ani, hegemonia lui IE va lua sfarsit. Browserele Mozilla Firefox si Google Chrome vor fi principalele browsere care vor prelua din cota de piata pierduta de Internet Explorer.

Mai multe despre browsere aici.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.