Treceți la conținutul principal

Media de varsta a gamer-ilor este 37 de ani

Multi isi imagineaza ca jocurile video sunt destinate preponderent pustilor. Chiar si pustii cred in povestea asta.
Ma ocup de service PC de aproximativ 15 ani, activitate care m-a ajutat sa inteleg mai bine anumite lucruri. Am avut de-a face cu aproape toate categoriile sociale cu varste cuprinse intre 15 si 55 de ani, ambele sexe. Va asigur ca uneori lucrurile nu stau deloc asa cum imagineaza unii. Prin natura meseriei am avut de-a face cu datele userilor astfel ca am putut reface, in linii mari, activitatea online/offline a acestuia. Uneori ramai surprins de ceea ce descoperi.

Dar sa ne intoarcem la subiect. Din experienta pe care o am va pot spune un lucru: majoritatea clientilor/prietenilor/cunostintelor joaca jocuri video la greu. Sunt persoane cu familie, copii. Cei mai multi joaca jocuri de strategie, iar restul (in ordine) shooter-e, fotbal, racing.
Ce este specific acestui tip de gamer este conservatorismul: poate sta pe un joc luni de zile, chiar ani. Am o cunostinta (47 ani) care joaca hattrick de trei ani.
Pustanii schimba jocurile ca pe sosete, exceptiile fiind Counter-Strike sau World Of Warcraft.

Un articol postat pe CNET confirma sumara mea statistica: varsta media a gamer-ilor este 37 de ani iar cea a cumparatorului de jocuri video 41 de ani.

In articol se afirma si ca 45% dintre parinti joaca, cel putin saptamanal, jocuri video impreuna cu copiii. Parintii sunt implicati in cumpararea sau inchirierea de jocuri video intr-o proportie de 91%.

Ar fi interesanta si o statistica care sa cuprinda jocuri Zinga gen Farmville.

Cred ca acum lucrurile devin mai clare pentru toata lumea - cifrele spulbera prejudecatile referitoare la varsta gamer-ilor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!