Treceți la conținutul principal

Portretul foto - tutorial video

Intr-o lume invadata de multimedia, fotografia ocupa un loc important. Daca sunteti un fotograf incepator atunci aveti nevoie de cateva sfaturi.

Nu va voi oferi eu aceste sfaturi deoarece nu sunt fotograf profesionist. Am reusit in ultimii doi-trei ani sa prind cateva tehnici foto, insa sunt departe de nivelul pe care mi l-as dori.

Portretul este tipul de foto care pune cele mai multe probleme. Un portret foto bine realizat este este destul de greu de obtinut deoarece acest tip de fotografie pune nenumarate probleme legate de lumini, umbre, haine, pozitia subiectului, ascundere defecte, unghiuri potrivite. Aparte de toate acestea trebuie sa-ti cunosti foarte bine echipamentul foto.

Daca nu ai experienta foto nu vei putea obtine un portret foto reusit, indiferent de echipamentul foto folosit (acesta poate fi chiar si inchiriat).

Mai jos am postat trei clip-uri in care se pot observa cateva tehnici utile folosite de fotografi pentru a obtine portrete reusite.

How To Look Good In A Photograph


Beautiful Photo Studio Portraits w/ One Light


John Ricard explains lighting technique with Artistic Curves model Julissa Neal


Contul personal Flickr

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Incalzirea globala - inselatorie de proportii globale (video)

Stiati ca iernile grele, zapada inalta de un metru, gerul care-ti taie respiratia sunt cauzate de incalzirea vremii??? Ce? Nu e logic? Stiu!

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.