Treceți la conținutul principal

Windows 8

Observ ca ma tot lovesc pe net de stiri despre Windows 8. Am citit inca din primele zile cateva stiri si am vizionat si video clip-ul prezentat de Microsoft.

Fiind un blog de IT, ma simt undeva obligat sa spun si eu vreo doua vorbe despre subiect. Vreo doua doar pentru ca mare lucru nu este de spus.

Windows 8 este gandit pentru lucrul cu touchscreen adica Microsoft are in vedere, in principal, tabletele electronice si telefoanele mobile. Interfata este bazata pe asa-numitele tiles, niste icon-uri mai mari.


Am fost surprins sa observ ca rating-urile si comentariile sunt dezactivate la acest video postat pe Youtube. De ce oare?

Interfata Windows 8 aduce mult cu cea a unui telefon mobil. Puteti apasa cu degetul pe ecranul monitorului pentru introducerea comenzilor. Nu-mi dau seama cine ar dori sa faca asa ceva pe ecranul unui monitor insa probabil ca exista si asemenea useri. Eu o iau razna daca-mi cineva atinge monitorul cu degetul (urme de grasime).
Pentru cei care nu vor sa stea cu degetele pe ecran ci doresc tastatura si mouse Windows 8 ofera interfata Windows-ului 7 ceea ce mi se pare mult mai potrivit pentru lucrul cu PC-ul.

Atentia spre tablete si telefoane mobile este cauzata de potentialul store-ului, adica de profit. Nu este vorba, asa cum cred unii naivi, de faptul ca userii n-ar mai fi interesati de PC-uri. Asta-i o prostie pe care numai niste dambi o pot crede. PC-ul viitorului va fi un sistem superaccesorizat care nu va putea fi egalat de niciun alt dispozitiv comercial.

Daca auziti vorbindu-se numai de tablete si telefoane mobile acest lucru se intampla din cauza faptului ca aceste dispozitive sunt generatoare de profit. Nu poti gasi pe torrent o aplicatie pentru telefonul mobil.

Interesul producatorilor de dispozitive IT pentru PC-uri scade din cauza pirateriei masive. Din aceasta cauza pana si creatorii de jocuri au inceput sa ocoleasca PC-ul preferand consolele. Este mult mai profitabil sa vinzi o aplicatie care functioneaza numai pe un anumit dispozitiv decat sa construiesti aplicatii care functioneaza pe orice PC.

Windows 8 va aparea in 2012. Pentru utilizatorii de PC, Windows 8 nu va fi decat un Windows 7 mai nou.

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!