06 iunie 2011

Windows 8

Observ ca ma tot lovesc pe net de stiri despre Windows 8. Am citit inca din primele zile cateva stiri si am vizionat si video clip-ul prezentat de Microsoft.

Fiind un blog de IT, ma simt undeva obligat sa spun si eu vreo doua vorbe despre subiect. Vreo doua doar pentru ca mare lucru nu este de spus.

Windows 8 este gandit pentru lucrul cu touchscreen adica Microsoft are in vedere, in principal, tabletele electronice si telefoanele mobile. Interfata este bazata pe asa-numitele tiles, niste icon-uri mai mari.


Am fost surprins sa observ ca rating-urile si comentariile sunt dezactivate la acest video postat pe Youtube. De ce oare?

Interfata Windows 8 aduce mult cu cea a unui telefon mobil. Puteti apasa cu degetul pe ecranul monitorului pentru introducerea comenzilor. Nu-mi dau seama cine ar dori sa faca asa ceva pe ecranul unui monitor insa probabil ca exista si asemenea useri. Eu o iau razna daca-mi cineva atinge monitorul cu degetul (urme de grasime).
Pentru cei care nu vor sa stea cu degetele pe ecran ci doresc tastatura si mouse Windows 8 ofera interfata Windows-ului 7 ceea ce mi se pare mult mai potrivit pentru lucrul cu PC-ul.

Atentia spre tablete si telefoane mobile este cauzata de potentialul store-ului, adica de profit. Nu este vorba, asa cum cred unii naivi, de faptul ca userii n-ar mai fi interesati de PC-uri. Asta-i o prostie pe care numai niste dambi o pot crede. PC-ul viitorului va fi un sistem superaccesorizat care nu va putea fi egalat de niciun alt dispozitiv comercial.

Daca auziti vorbindu-se numai de tablete si telefoane mobile acest lucru se intampla din cauza faptului ca aceste dispozitive sunt generatoare de profit. Nu poti gasi pe torrent o aplicatie pentru telefonul mobil.

Interesul producatorilor de dispozitive IT pentru PC-uri scade din cauza pirateriei masive. Din aceasta cauza pana si creatorii de jocuri au inceput sa ocoleasca PC-ul preferand consolele. Este mult mai profitabil sa vinzi o aplicatie care functioneaza numai pe un anumit dispozitiv decat sa construiesti aplicatii care functioneaza pe orice PC.

Windows 8 va aparea in 2012. Pentru utilizatorii de PC, Windows 8 nu va fi decat un Windows 7 mai nou.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)