02 iulie 2011

Google lanseaza Google+

Google+ este noul sosit in lumea retelelor de socializare.

De cateva zile am intrat in proiectul Google+ insa nu am avut foarte mult timp liber la dispozitie, deci, nu voi intra in prea multe amanunte.


Poti adauga contacte in diverse grupuri denumite Circles (cercuri).
Prin Spark poti adauga domenii de interes pe care le poti imparti cu cine doresti.
Poti purta conversatii audio-video (chat) cu cei din Circles prin Hangout.
Mai exista si Huddle, o aplicatie pentru telefonul mobil, prin intermediul careia poti comunica (Android, iPhone, SMS) cu grupurile din Circles.
Poti seta privacy intr-un mod flexibil, poti adauga foto/video. Poti face cam tot ceea ce poti face in Facebook.

The Google+ project: A quick look

Momentan serviciul Google+ functioneaza in regim trial, multe functii nefiind, inca, finalizate. In acest stadiu nu pot fi trase concluzii finale. Introduceti adresa de email aici daca doriti sa participati la proiectul Google+.

Un lucru este cert: Facebook are motive de ingrijorare. Google+ are toate sansele sa devina o retea sociala populara. Am butonat putin prin Google+ si am ramas placut surprins de ceea ce am gasit.

Voi sublinia un singur aspect: interfata noii retele Google+ este simpla, placuta si destul de intuitiva. Stilul simplist, specific Google, poate fi recunoscut usor. Legat de interfata, implementarea functiilor drag & drop este mai mult decat binevenita.
Din articolele online pe care le-am citit (si din comentarii) am observat ca userii sunt foarte incantati de interfata noii retele sociale.

Cred ca Google s-a grabit sa arunce noua retea sociala pe piata si datorita puterii pe care incepuse s-o capete Facebook.

Nu mi-a placut niciodata Facebook asa ca sper ca Google+ sa aiba succes. Exista o ingrijorare (intemeiata) legata de puterea pe care o va capata Google daca noua sa retea sociala va avea succes.
Ca sa putem trage vreo concluzie va trebui sa mai avem rabdare. Voi reveni pe subiect.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)