Treceți la conținutul principal

Pauza de doua luni, un nou desktop si Windows 7

Unii poate au observat ca nu am mai postat nimic vreo doua luni. Lucrez la demararea unui proiect nou, putin mai diferit fata de ce faceam pana acum. Voi continua sa postez pe blog, chiar daca nu chiar in fiecare zi.

Oricum, singura stire importanta din IT, in ultimele trei luni, este decesul lui Steve Jobs. Restul este umplutura specifica domeniului.

Mai nou, am construit un nou desktop. Vechea placa de baza, dupa sase ani, si-a dat obstescul sfarsit astfel ca am fost nevoit sa innoiesc sistemul. Sunt adeptul vorbei "Daca merge, las-o asa!" - nu as fi umblat la vechiul sistem daca nu s-ar fi defectat placa de baza. Folosesc sistemul pentru programare, navigare online si office - resursele hardware pe care le aveam imi erau suficiente, sistemul raspundea instant la comenzi. In sfarsit, nu e prea important, sa depasim momentul.

Am reinstalat si Windows 7 asa ca voi incepe sa postez mai multe stiri despre acest sistem de operare. Windows 7 este rege la capitolul multimedia. Sub Windows 7 nu functioneaza chiar toate aplicatiile insa noul sistem de operare castiga la capitolul stabilitate. Windows XP ramane castigator la capitolele simplitate, viteza si compatibilitate. Cele doua sisteme de operare vor coabita multi ani.

Deocamdata atat. Sper ca urmatoarele articole sa va fie utile.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!