Treceți la conținutul principal

Marire partitie Windows 7

Recent am reinstalat Windows 7. Inainte de a-l instala m-am uitat putin pe harddisk sa vad pe ce partitie puteam sa-l instalez. I-am eliberat "D:"-ul si i-am dat install rapid caci nu aveam prea mult timp la dispozitie. Problemele au inceput dupa ceva timp, dupa ce am instalat aplicatiile mele curente: programe uzuale, Office-ul, Visual Studio si cateva programe de editare audio/foto/video. Cu doar 19 GB disponibili, bineinteles ca Windows 7 a inceput, in scurt timp, sa ma streseze cu mesaje de "Low Disk".

Aveam cateva zeci de GB disponibili pe alte partitii si m-am gandit sa repartitionez partitia Windows-ului 7. Disk Management-ul Windows-ului 7 si-a  aratat imediat limitarile, nelasandu-ma sa umblu la propria sa partitie.

Am rezolvat problema in 10 minute folosind EaseUS Partition Master Home Edition, un soft deosebit de capabil: interfata simpla, functii puternice, viteza.
EaseUS Partition Master Home Edition poate face cu partitiile orice doriti: formatare, stergere completa a datelor, creare, redimensionare, mutare, recuperare, conversii Fat32/NTFS, defragmentare, cautare erori si multe alte operatiuni.


Versiunea EaseUS Partition Master Home Edition este free si poate fi descarcata de aici.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Ninsoare fulgi de zapada pe desktop - aplicatia DesktopSnowOK

Doriti niste fulgi de zapada pe desktop? Exista un programel perfect pentru aceasta sarcina.