Treceți la conținutul principal

Editor grafic gratuit Picasa 3.9 - efecte si functii noi

Am descarcat editorul grafic gratuit Picasa 3.9. Trebuie sa recunosc ca versiunile anterioare ale editorului grafic nu m-au surprins in mod placut, ba dimpotriva, mi s-au parut chiar slabute.

Versiunea 3.9 a editorului grafic de la Google pare mult mai interesanta datorita catorva functii noi:

- Efecte noi: HDR (soft), Cinemascope, Lomo, Orton, Heat Map, Neon, Duo-Tone, Nightvision, Cross Process, Comic Book, Sixties, Pencil Sketch (util pentru crearea paginilor pentru colorat), Polaroid si altele; - Crearea legaturii cu Google Plus: impartire in cercuri, postare in flux, incarcare imagini la dimensiune originala;
- Posibilitatea etichetarii sociale (nume persoane);
- Compatibilitate fisiere WebP;
- Compatibilitate RAW.

Am enumerat numai functiile noi care mi s-au parut cele mai utile. Restul functiilor noi le gasiti aici.

Puteti crea postere, screensaver-e, colaj imagini, slideshow-uri. Daca doriti sa va protejati fisierul grafic creat il puteti marca (watermark).

Colaj imagini

Configurare screensaver

Una peste alta, editorul grafic Picasa incepe sa se maturizeze; se pare ca Google a inceput sa ia in serios segmentul grafic.

Daca Google ar avea si geniala ideea de a crea si un Movie Maker pentru desktop ar da lovitura, caci utilizatorii au nevoie ca de aer de o aplicatie capabila, gratuita, cu care sa-si creeze filmuletele; nu de alta, dar traim in plina era media.

Descarcati editorul grafic Picasa 3.9.
"Incercuiti-ma" pe Google Plus.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Ninsoare fulgi de zapada pe desktop - aplicatia DesktopSnowOK

Doriti niste fulgi de zapada pe desktop? Exista un programel perfect pentru aceasta sarcina.