27 decembrie 2011

Editor grafic gratuit Picasa 3.9 - efecte si functii noi

Am descarcat editorul grafic gratuit Picasa 3.9. Trebuie sa recunosc ca versiunile anterioare ale editorului grafic nu m-au surprins in mod placut, ba dimpotriva, mi s-au parut chiar slabute.

Versiunea 3.9 a editorului grafic de la Google pare mult mai interesanta datorita catorva functii noi:

- Efecte noi: HDR (soft), Cinemascope, Lomo, Orton, Heat Map, Neon, Duo-Tone, Nightvision, Cross Process, Comic Book, Sixties, Pencil Sketch (util pentru crearea paginilor pentru colorat), Polaroid si altele; - Crearea legaturii cu Google Plus: impartire in cercuri, postare in flux, incarcare imagini la dimensiune originala;
- Posibilitatea etichetarii sociale (nume persoane);
- Compatibilitate fisiere WebP;
- Compatibilitate RAW.

Am enumerat numai functiile noi care mi s-au parut cele mai utile. Restul functiilor noi le gasiti aici.

Puteti crea postere, screensaver-e, colaj imagini, slideshow-uri. Daca doriti sa va protejati fisierul grafic creat il puteti marca (watermark).

Colaj imagini

Configurare screensaver

Una peste alta, editorul grafic Picasa incepe sa se maturizeze; se pare ca Google a inceput sa ia in serios segmentul grafic.

Daca Google ar avea si geniala ideea de a crea si un Movie Maker pentru desktop ar da lovitura, caci utilizatorii au nevoie ca de aer de o aplicatie capabila, gratuita, cu care sa-si creeze filmuletele; nu de alta, dar traim in plina era media.

Descarcati editorul grafic Picasa 3.9.
"Incercuiti-ma" pe Google Plus.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)