10 decembrie 2011

Google Plus nu este Facebook

Multi confunda Google Plus cu Facebook. Probabil ca exista useri care nu prea inteleg cum functioneaza Google Plus.
Spre diferenta de Facebook, care functioneaza intr-un mediu inchis, Google Plus este creat pentru sharing informatii. Google Plus este gandit si proiectat ca un mediu deschis.
Aceasta este cea mai mare diferenta dintre cele doua retele.

Sesizez uimit ca multi isi fac cont pe Google Plus ramanand secretosi ca pe Facebook. E o mare greseala - daca esti secretos pe Google Plus degeaba ti-ai facut cont, nu te va baga nimeni in seama, nu existi.

Uneori ma mai uit la sectiunea sugestii prieteni. Cand vad ca in locul unei poze gasesc un avatar stupid (un caine, o masina ...), dau delete imediat. Unii pun la foto o tipa sexy cu pletele-n vant. Este atat de prafuita povestea asta cu tipele sexy la avatar incat numai n00b-ii mai folosesc asa ceva.


Cine sunt cei patru (de pe ultimul rand) care afiseaza avataruri anonime? Romani.

Daca folosesti nick-uri gen coolboss, geekdegeek, tarecapiatra sau alte pustanisme ai nimerit prost pe Google Plus.

Daca la postari e blank sau e secret mare, pierzi timpul.

Daca nu ai nimic la about sterge-ti contul caci l-ai creat degeaba.

Daca nu imparti informatie si postezi numai despre tine, intoarce-te pe Facebook.

Repet: Google Plus este un mediu deschis, foarte activ. Informatia curge din toate partile, in toate directiile, neintrerupt. Nu este un mediu in care Nicu sa-si tina pozele pretioase la adapost si sa i le arate numai lui Gicu. E bine de stiut caci am observat ca multi si-au format o imagine gresita despre Google Plus. E indicat ca Nicu si cu Gicu sa ramana pe Facebook, reteaua dedicata familistilor sau colegilor de birou. Apropo de colegi de birou, cine si-ar mai dori sa-i mai aiba si pe Facebook? Nu ajunge ca trebuie sa-i suporti opt ore? Wow ... ciudat.


Deja Facebook este perceputa ca fiind o retea anchilozata, total neinteresanta - daca Zuckerberg nu face cateva schimbari (majore) in viitorul apropiat, s-ar putea ca reteaua sa aiba o soarta trista (ceea ce nu este rau).

Cum se numeste o retea de socializare in care nu prea exista socializare? Astazi toata lumea stie: Facebook.

Daca doriti sa activati intr-o retea noua, moderna, dinamica, alegeti Google Plus. Daca doriti mai multa intimitate (un mod nepopular) Google Plus va ofera o serie de configurari sigure. Nici Google Plus nu-i o retea perfecta (despre una dintre probleme voi posta cateva randuri in curand) insa este cu cel putin doua clase peste Facebook.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)