01 decembrie 2011

Noua Ordine Mondiala?

Asistam la tot felul de crize financiare, economice, bancare, crize care au aparut undeva prin 2008. Ni se tot spune ca motivul principal al aparitiei acestor crize ar fi ca lumea s-a imprumutat mai mult decat putea returna. Ok, insa de ce s-a intamplat peste tot acelasi lucru in acelasi timp?

Puteau gresi numai bancile grecesti sau numai bancile americane, sau numai bancile est-europene. Nu - crizele s-au declansat intr-un mod asemanator si in acelasi timp, cu o precizie ciudata. Tocmai aceasta globalizare a crizei te pune pe ganduri, te face sa te gandesti, firesc, ca asa ceva nu se putea intampla in mod natural.


Poti crede ca, la un moment dat, toate bancile din lume au hotarat, la unison, sa ofere credite ieftine populatiei ca si cum toti bancherii din lume s-ar fi tampit intr-o dimineata? Poate crede cineva ca asa ceva se poate intampla de la sine? Sa fim seriosi - asa ceva e foarte greu de crezut. Atunci? Totul a fost planificat cu mult inainte? Daca da, cine ar fi avut de castigat si care sunt actorii principali care au declansat dezastrul global? Cine a creat acest haos global si de ce?

Te mai pune pe ganduri si faptul ca niciun economist/finantist nu este in stare sa lege lucrurile prea bine. Unii reusesc sa explice anumite situatii insa nimeni n-a putut construi tabloul complet pana acum. Oficialii repeta obsesiv ca suntem in criza si ca n-avem bani. Toata ziua auzim numai de austeritate insa nu poti iesi dintr-o criza numai prin austeritate - mai trebuie sa mai si produci ceva. Austeritatea fara dezvoltare duce doar la un dezastru si mai mare. Ceva nu se leaga aici.

In centrul povestii se afla FMI, bancherul-sef care se imprumuta statele cu miliarde de dolari. Se vorbeste de sute, de mii de miliarde de dolari ca si cum banii ar creste pe camp - ia tu 1000 de miliarde, ia si tu 50000 de miliarde. Nu vrei si tu 500000 de miliarde? Nu e ciudat? De ce ar imprumuta FMI-ul asemenea sume unor state sarace? Nu mai are ce face cu ei? Vor mai putea returna vreodata statele sarace sute de miliarde de euro? Never. Si atunci, ce face FMI-ul? De ce indatoreaza statele peste masura? Aparte ca le indatoreaza, FMI-ul le mai si spune ce sa faca cu banii. Aici este problema! E ca si cum cineva m-ar imprumuta cu niste bani cu conditia sa-i cheltuiesc cum doreste respectivul. Stupid. Acum ne putem gandi ca ar putea exista un plan in fundal.

Un alt aspect care-ti sare in ochi este faptul ca pe unde a trecut FMI-ul saracia a crescut iar sanatatea si educatia au avut de pierdut. Cele doua sectoare (foarte importante) au fost atat de lovite incat sunt la un pas de colaps.


A inceput sa se vorbeasca si de caderea euro. Daca ar cadea euro, socul ar lovi si dolarul american si, probabil, multe alte monede. Are cineva interesul sa cada euro si sa declanseze un efect de domino? Oare urmeaza sa se ajunga la concluzia ca ne trebuie o moneda unitara, globala, mult mai puternica?


Chiar se pregateste un guvern mondial care doreste sa conduca lumea? Totul a fost doar un scenariu bine pus la punct pentru ca un grup de indivizi sa stapaneasca intreaga planeta? Despre Noua Ordine Mondiala se vorbeste de cativa ani buni. Conspiratia chiar se va transforma in realitate?

Nu trebuie neaparat sa credem tot ce se prezinta in clipurile de mai sus. Ce trebuie sa facem este sa ne punem intrebari.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)