Treceți la conținutul principal

ACTA

Pana nu de mult tot Internetul a luptat pentru distrugerea SOPA.

De bine ce s-a terminat batalia impotriva SOPA a aparut un alt acord antipiraterie: ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement). Probabil ca SOPA a fost aruncata in fata pentru distragere. ACTA este un acord mult mai periculos pentru user deoarece, in afara faptului ca este un acord global, se refera nu numai la produsele software sau multimedia ci si la bunuri sau medicamente. Corporatiile si globalismul ataca Internetul.

Acordul ACTA a fost semnat de: Elvetia, SUA, UE, Canada, Japonia, Korea, Singapore, Australia, Noua Zeelanda, Mexic, Iordania, Maroc si Emiratele Arabe Unite.

Anonymous a mai lansat o amenintare, de data asta la adresa celor care au adoptat ACTA.


Trebuie mentionat faptul ca ACTA a fost aprobat pe ascuns, un aspect care ar pune pe oricine pe ganduri. Kader Arif, un europarlamentar francez, a declarat, referindu-se la ACTA, ca nu poate participa la aceasta mascarada. (via WebProNews).

Efectele adoptarii ACTA? ISP-ul ar putea deveni politistul care poate opri comunicatia userului; un site va putea fi inchis chiar si numai pentru ca are incorporate link-uri spre produse/site-uri pirat; poate fi ingradita libertatea de exprimare.

Ramane de vazut care va fi pozitia gigantilor tech care opereaza online si cum vor actiona userii, organizatiile nonguvernamentale.Din fericire, nu este chiar totul pierdut, mai exista cativa pasi pentru ca acordul sa devina functional. Acordul trebuie ratificat de parlamentele tarilor semnatare si de Parlamentul European. Vezi cum poti actiona impotriva ACTA.

Resurse utile: La Quadrature du Net, EFF.

Voi reveni pe acest subiect.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.