Treceți la conținutul principal

Google Plus a depasit 90 de milioane de utilizatori

In numai patru luni de cand a fost deschisa publicului, reteaua Google Plus a depasit 90 de milioane de utilizatori.

Anuntul a fost facut de Larry Page, unul dintre fondatorii corporatiei Google.

Cresterea retelei Google Plus a fost una accelerata, o crestere care merita reliefata. Principalul competitor al retelei Google Plus este Facebook, reteaua lui Zuckenberg. Zuckenberg anunta recent ca Facebook va ajunge in luna august (2012) la un miliard de utilizatori.

Observand raportul numeric dintre cele doua retele multi ar spune ca Google Plus nu-l mai poate ajunge pe Facebook. Oare? Google Plus a reusit sa adune in numai patru luni aproape 100 de milioane de useri; asta inseamna 25 de milioane lunar, adica aproximativ 300 de milioane de useri anual. Insa socoteala nu este foarte realista deoarece Google Plus nu a fost o retea prea cunoscuta pana acum. In momentul in care Google Plus va deveni o retea mai populara, rata de crestere a numarului utilizatorilor se va mari. Firesc.
Ne putem astepta ca in mai putin de trei ani reteaua Google Plus sa ajunga la 1 miliard de useri - asta, bineinteles, daca cei de la Google vor sti cum s-o imbunatateasca.

Unii sunt de parere ca, de fapt, Google Plus nici nu ar avea competitori, deoarece, in spatele retelei Google Plus se afla motorul Google. Este si acesta un punct de vedere pertinent insa e greu de evaluat cat de mult va cantari existenta giganticului motor Google in evolutia retelei Google Plus. Factorul SEO va cantari intr-o anumita masura, mai ales pentru cei care au o afacere online.

Problema este ca userul obisnuit - cel care-si face un cont intr-o retea pentru a socializa cu prietenii, rudele sau colegii - nu tine cont de SEO. Userul obisnuit se intreaba de ce si-ar face un cont in reteaua Google Plus si nu in Facebook? Pentru a reusi, Google Plus va trebui sa gaseasca un raspuns la aceasta intrebare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Jocuri online - plugin-uri utile

Utilizatorii incepatori pot ramane serios pe ganduri atunci cand observa ca PC-ul nou-nout nu poate rula online nici macar un joculet flash.
Pentru a putea rula jocuri online in browser utilizatorul va trebui sa instaleze cateva plugin-uri auxiliare. Numai prin intermediul acestor plugin-uri jocurile online vor putea rula.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.