20 ianuarie 2012

Google Plus a depasit 90 de milioane de utilizatori

In numai patru luni de cand a fost deschisa publicului, reteaua Google Plus a depasit 90 de milioane de utilizatori.

Anuntul a fost facut de Larry Page, unul dintre fondatorii corporatiei Google.

Cresterea retelei Google Plus a fost una accelerata, o crestere care merita reliefata. Principalul competitor al retelei Google Plus este Facebook, reteaua lui Zuckenberg. Zuckenberg anunta recent ca Facebook va ajunge in luna august (2012) la un miliard de utilizatori.

Observand raportul numeric dintre cele doua retele multi ar spune ca Google Plus nu-l mai poate ajunge pe Facebook. Oare? Google Plus a reusit sa adune in numai patru luni aproape 100 de milioane de useri; asta inseamna 25 de milioane lunar, adica aproximativ 300 de milioane de useri anual. Insa socoteala nu este foarte realista deoarece Google Plus nu a fost o retea prea cunoscuta pana acum. In momentul in care Google Plus va deveni o retea mai populara, rata de crestere a numarului utilizatorilor se va mari. Firesc.
Ne putem astepta ca in mai putin de trei ani reteaua Google Plus sa ajunga la 1 miliard de useri - asta, bineinteles, daca cei de la Google vor sti cum s-o imbunatateasca.

Unii sunt de parere ca, de fapt, Google Plus nici nu ar avea competitori, deoarece, in spatele retelei Google Plus se afla motorul Google. Este si acesta un punct de vedere pertinent insa e greu de evaluat cat de mult va cantari existenta giganticului motor Google in evolutia retelei Google Plus. Factorul SEO va cantari intr-o anumita masura, mai ales pentru cei care au o afacere online.

Problema este ca userul obisnuit - cel care-si face un cont intr-o retea pentru a socializa cu prietenii, rudele sau colegii - nu tine cont de SEO. Userul obisnuit se intreaba de ce si-ar face un cont in reteaua Google Plus si nu in Facebook? Pentru a reusi, Google Plus va trebui sa gaseasca un raspuns la aceasta intrebare.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)