Treceți la conținutul principal

Lista site-urilor care au protestat contra SOPA

Ieri, o serie de site-uri au protestat contra noilor proiecte legislative SOPA (Stop Online Piracy Act) si PIPA (Protect IP Act).

Unele site-uri au restrictionat accesul utilizatorilor, altele au afisat doar banner-e prin care-si manifesta protestul. Lista completa aici.
In lista veti gasi si cateva site-uri romanesti, cel mai cunoscut fiind dexonline.ro. Pentru a gasi site-urile ro cautati (Ctrl+F) folosind cuvantul cheie ".ro".

Initiatorii celor doua proiecte legislative sustin ca acestea legi sunt necesare in lupta contra pirateriei online. In fapt, este vorba doar de apararea intereselor marilor corporatii media. Rezultatul adoptarii unor asemenea acte ar duce numai la ingradirea dreptului la libera exprimare, la numeroase probleme legate de securitate online si la franarea inovatiei pe Internet.

Daca veti arunca o privire pe aceasta lista veti putea afla care sunt corporatiile/asociatiile care sustin SOPA.

Bineinteles ca nu lipsesc din lista corporatiile care au comis o gramada de abuzuri pe Youtube: EMI Music Publishing, Warner Music Group, Sony Music Entertainment, MCA Records, Motion Picture Association of America, Recording Industry Association of America si altele asemenea.

SOPA si PIPA sunt proiecte legislative abuzive, ineficiente, proiecte care n-au nicio legatura cu modul in care functioneaza astazi lucrurile pe Internet. Corporatiile respective nu doresc nici scaderea preturilor la produsele lor, nici implementarea unor forme moderne de comercializare. Din aceste cauze au considerat ca este mai bine sa gaseasca cativa politici care sa le sustina interesele prin inchiderea site-urilor - o metoda simplista si periculoasa.

Conform acestor proiecte, daca pui un simplu link pe site iar acest link duce spre un site de torrent, risti sa-ti fie inchis site-ul. Atat au putut sa gandeasca corporatistii.


SOPA si PIPA nu pot fi aplicate pe teritoriul european ci doar pe cel american. Problema este ca daca aceste acte aberante devin legi, este posibil ca si altii sa prinda gustul. Daca merge la americani, la europeni ce-ar avea? Cat ar mai dura pana ce americanii ar incepe sa faca presiuni si la Bruxelles? Corporatiile americane au o gramada de bani, nu?

Capturi ecran cu cateva site-uri care au protestat contra SOPA si PIPA.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!