Treceți la conținutul principal

Lista site-urilor care au protestat contra SOPA

Ieri, o serie de site-uri au protestat contra noilor proiecte legislative SOPA (Stop Online Piracy Act) si PIPA (Protect IP Act).

Unele site-uri au restrictionat accesul utilizatorilor, altele au afisat doar banner-e prin care-si manifesta protestul. Lista completa aici.
In lista veti gasi si cateva site-uri romanesti, cel mai cunoscut fiind dexonline.ro. Pentru a gasi site-urile ro cautati (Ctrl+F) folosind cuvantul cheie ".ro".

Initiatorii celor doua proiecte legislative sustin ca acestea legi sunt necesare in lupta contra pirateriei online. In fapt, este vorba doar de apararea intereselor marilor corporatii media. Rezultatul adoptarii unor asemenea acte ar duce numai la ingradirea dreptului la libera exprimare, la numeroase probleme legate de securitate online si la franarea inovatiei pe Internet.

Daca veti arunca o privire pe aceasta lista veti putea afla care sunt corporatiile/asociatiile care sustin SOPA.

Bineinteles ca nu lipsesc din lista corporatiile care au comis o gramada de abuzuri pe Youtube: EMI Music Publishing, Warner Music Group, Sony Music Entertainment, MCA Records, Motion Picture Association of America, Recording Industry Association of America si altele asemenea.

SOPA si PIPA sunt proiecte legislative abuzive, ineficiente, proiecte care n-au nicio legatura cu modul in care functioneaza astazi lucrurile pe Internet. Corporatiile respective nu doresc nici scaderea preturilor la produsele lor, nici implementarea unor forme moderne de comercializare. Din aceste cauze au considerat ca este mai bine sa gaseasca cativa politici care sa le sustina interesele prin inchiderea site-urilor - o metoda simplista si periculoasa.

Conform acestor proiecte, daca pui un simplu link pe site iar acest link duce spre un site de torrent, risti sa-ti fie inchis site-ul. Atat au putut sa gandeasca corporatistii.


SOPA si PIPA nu pot fi aplicate pe teritoriul european ci doar pe cel american. Problema este ca daca aceste acte aberante devin legi, este posibil ca si altii sa prinda gustul. Daca merge la americani, la europeni ce-ar avea? Cat ar mai dura pana ce americanii ar incepe sa faca presiuni si la Bruxelles? Corporatiile americane au o gramada de bani, nu?

Capturi ecran cu cateva site-uri care au protestat contra SOPA si PIPA.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Toshiba Satellite - dezactivare Boot Speed Fast in BIOS

Un numar mare de modele de laptop-uri Toshiba Satellite au optiunea Boot Speed in meniul din BIOS.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Data aparitie GTA V pentru PC

Rockstar le-a dat o veste buna fanilor jocului GTA V, anuntand data aparitiei pentru PC.

Hitler - cum se instaureaza o dictatura (video)

Din pacate, in secolul XX, Europa a trecut prin fascism, nazism, comunism, bolsevism. Aceste sisteme totalitare, izvorate din socialism, au creat dictaturi sangeroase. In fruntea acestor sisteme s-a aflat, inevitabil, cate un "tatuc" psihopat care s-a considerat, fireste, un vizionar intelept. Hitler s-a bazat pe o "elita" formata dintr-o adunatura de indivizi malefici, multi dintre acestia avand grave probleme psihice.
Foarte important de retinut este faptul ca toate aceste sisteme dictatoriale au creat genocide invocand "binele comun", "binele comunitatii", "o viata mai buna pentru toti". In cadrul acestor sisteme totalitarebinele individului n-a contat niciodata.

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.