Treceți la conținutul principal

O analiza ciudata: media sociala e inutila

Tot navigand pe Net, mi-a sarit in ochi un titlu socant: De ce e inutilă social media. Am zis ca nu citesc bine, nu-mi venea sa cred. Cineva dadea un verdict necrutator: media sociala este inutila. Wow ... un fior mi-a trecut pe sira spinarii - oare chiar voi ajunge sa-mi sterg toate conturile de pe retelele sociale? Asta chiar ca-i stire; chiar ma gandeam s-o lansez pe Google Plus. Bine ca am citit articolul inainte.
Articolul respectiv a aparut pe money.ro. Autoarea articolului incearca sa faca un fel de rezumat al articolului Too much buzz aparut pe economist.com.
Articolul publicat pe Economist spune cu totul altceva decat a inteles respectiva de la money.ro. In articol se arata doar ca companiile nu stiu, inca, cum sa interpreteze volumul mare de mesaje ale consumatorilor din retelele sociale. Din aceasta cauza activitatea celor care analizeaza aceste mesaje este oarecum inutila in acest moment. Deci nu retelele sociale sunt inutile ci activitatea celor care interpreteaza respectivele mesaje.

Fac o paranteza subliniind faptul ca numarul celor care-si fac un cont pe retelele sociale este in continua crestere iar companiile nu-si pot permite sa ignore observatiile consumatorilor din retelele sociale. Riscul este prea mare daca tinem cont de competitorii care asteapta doar o mica greseala pentru a ataca.

Pentru ca articolul sa nu aiba nici prea multa logica, la final autoarea ne spune ca sumele cheltuite de companii - pentru  interpretarea eficienta a mesajele consumatorilor din retelele sociale - vor creste. Hello ... totusi ... de ce ar mai investi companiile in ceva inutil? N-avem o problema aici?

Respectiva autoare da si un link spre o sursa, insa nu spre articol ci spre publicatie. Asa se procedeaza la money.ro? Profesionalism curat.

Asta se numeste analiza a segmentului social media? Tragic! Asa se intampla cand cineva incearca sa acopere cinci mii de domenii. Stim doar ca romanul este bun la toate; tot asa a aparut si zidaru' care si-a deschis atelier de reparat pc-uri.

Cateva articole de studiu pentru cei care mai doresc sa se ocupe de segmentul social media:

http://www.businessinsider.com/future-of-social-media-2011-11
http://mashable.com/follow/topics/future-of-social-media-series/
http://www.huffingtonpost.com/jide-rotilu/future-social-media_b_1115400.html
http://www.huffingtonpost.com/news/social-media/
http://socialmediatoday.com/
http://techcrunch.com/social/
http://www.reddit.com/search?q=social+media
http://www.socialnetworkingwatch.com/
http://thenextweb.com/socialmedia/2012/01/02/what-2012-holds-for-social-media/

Pentru inceput, pentru a avea habar, ajung aceste cateva link-uri.

Sfat pentru cei de la money.ro: pentru a te putea ocupa de segmentul retele sociale chiar trebuie sa te pricepi. Segmentul respectiv, extrem de dinamic, este unul foarte complex, care necesita analize destul de aprofundate. Totusi, putin mai mult profesionalism n-ar strica.

PS: Postul asta va ajunge pe mai multe retele sociale (cele mai importante) dar ... ce conteaza ... media sociala e, oricum, inutila. Lol!
credit imagine: http://www.flickr.com/photos/birgerking/4580904240/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!