11 ianuarie 2012

Rosia Montana (video)

Marturisesc ca nu am fost foarte atent la subiectul Rosia Montana. Ma enervau reclamele stupide derulate de compania canadiana Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) la tv, insa nu stiam foarte bine despre ce este vorba. Am vizionat doua clip-uri (pe care le-am incorporat mai jos) si m-am documentat putin. Acum am inteles.

Incep prin a sublinia cel mai important lucru: Rosia Montana este prima asezare atestata documentar din Romania. Pentru mine, discutia cu RMGC s-ar fi oprit in acest punct. Subiect inchis. Pa!

Miza este uriasa deoarece din zona s-ar putea extrage sute de tone de aur, statul roman beneficiind de doar 19% din profit.
Locuitorii din zona care se opun proiectului RMGC se plang ca ar fi supusi presiunilor de catre corporatie si autoritati locale.
Ca miza este uriasa se poate observa si din sumele platite de RMGC pe reclama, in ultimii trei ani: 12 milioane de euro.
In banii astia intra si enervantele reclame tv in care apar cateva personaje locale care nu realizeaza ce sustin.

Moise Guran despre marketingul RMGC

Peisajele din zona Rosia Montana sunt ideale pentru wallpaper-e; frumusetea locului te copleseste. Zona este atat de frumoasa incat, cu cateva investitii, locuitorii zonei ar putea trai, lejer, din turism.

Rosia Montana

Corporatia asigura pe toata lumea ca va avea grija de mediu, insa, dupa ce-am urmarit documentarele de mai jos, am realizat ca adevarul este cu totul altul: intreaga zona va fi distrusa.
Vizitati aceasta pagina Facebook acest website pentru mai multe amanunte.

Inca un amanunt: RMGC a sponsorizat si vizita presedintelui clubului Bilderberg la Bucuresti.

Vizionati cele doua video-uri de mai jos pentru a intelege ce se intampla dupa folosirea cianurilor si a altor substante si cum lucreaza, de fapt, corporatiile. Rosia Montana nu trebuie sa treaca prin experiente atat de urate.

credit foto

Update:
Eurodeputatul Victor Bostinaru despre proiectul Rosia Montana si impactul de mediu

Un alt clip util.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)