Treceți la conținutul principal

Rosia Montana (video)

Marturisesc ca nu am fost foarte atent la subiectul Rosia Montana. Ma enervau reclamele stupide derulate de compania canadiana Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) la tv, insa nu stiam foarte bine despre ce este vorba. Am vizionat doua clip-uri (pe care le-am incorporat mai jos) si m-am documentat putin. Acum am inteles.

Incep prin a sublinia cel mai important lucru: Rosia Montana este prima asezare atestata documentar din Romania. Pentru mine, discutia cu RMGC s-ar fi oprit in acest punct. Subiect inchis. Pa!

Miza este uriasa deoarece din zona s-ar putea extrage sute de tone de aur, statul roman beneficiind de doar 19% din profit.
Locuitorii din zona care se opun proiectului RMGC se plang ca ar fi supusi presiunilor de catre corporatie si autoritati locale.
Ca miza este uriasa se poate observa si din sumele platite de RMGC pe reclama, in ultimii trei ani: 12 milioane de euro.
In banii astia intra si enervantele reclame tv in care apar cateva personaje locale care nu realizeaza ce sustin.

Moise Guran despre marketingul RMGC

Peisajele din zona Rosia Montana sunt ideale pentru wallpaper-e; frumusetea locului te copleseste. Zona este atat de frumoasa incat, cu cateva investitii, locuitorii zonei ar putea trai, lejer, din turism.

Rosia Montana

Corporatia asigura pe toata lumea ca va avea grija de mediu, insa, dupa ce-am urmarit documentarele de mai jos, am realizat ca adevarul este cu totul altul: intreaga zona va fi distrusa.
Vizitati aceasta pagina Facebook acest website pentru mai multe amanunte.

Inca un amanunt: RMGC a sponsorizat si vizita presedintelui clubului Bilderberg la Bucuresti.

Vizionati cele doua video-uri de mai jos pentru a intelege ce se intampla dupa folosirea cianurilor si a altor substante si cum lucreaza, de fapt, corporatiile. Rosia Montana nu trebuie sa treaca prin experiente atat de urate.

credit foto

Update:
Eurodeputatul Victor Bostinaru despre proiectul Rosia Montana si impactul de mediu

Un alt clip util.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!