05 ianuarie 2012

Stirile psihedelice de la ProTV

Nu pot sa ma mai uit la stirile ProTV oricat m-as chinui; e prea mult.
In afara crimelor, accidentelor si a sinuciderilor, mai avem de-a face si cu o propaganda de prost gust. Prin tot felul de manipulari ieftine, ProTV incearca sa creeze impresia ca in Romania se traieste foarte bine.

In universul imaginar ProTV, romanii se inghesuie sa plece in calatorii exotice zburand numai cu business class; romanii isi cumpara numai Ferrari si Lamborghini, eventual pe comanda; economia tarii duduie; mii de antreprenori isi deschid afaceri; romanii isi angajeaza bone straine, eventual nemtoaice; romanul petrece Revelionul cheltuind cateva mii de euro si alte asemenea tampenii.

Urmariti acest clip in care ProTV-ul ne arata cum romanii (cateva persoane, de fapt) pleaca prin excursii dupa Revelion. Ma intreb ce cautau reporterii ProTV la aeroport in ziua respectiva. Au fost chemati de cineva sau s-au dus special pe-acolo, doar-doar or gasi vreun turist? Ultima varianta pare mai realista.

In urmatorul clip ProTV-ul ne sfatuieste la ce sa fim atenti atunci cand vom ajunge in piata Times Square din New York. Nu e tare stirea?

Genul asta de stiri festiviste, pozitive, idioate integral, curg la stirile ProTV. Te gandesti, inevitabil, ca exista o politica in acest sens. Nu-ti poti explica altfel stirile care intra in conflict flagrant cu realitatea de zi cu zi a romanului. Romania este o tara in care saracia a depasit 70%, suntem,poate, cea mai saraca tara din Europa. Intr-o asemenea tara saraca sa ai parte de asemenea stiri elucubrante?

Nu stiu ce folosesc baietii de la stirile ProTV pentru a a-si crea starile psihedelice insa e clar ca are efect. Delir placut!

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)