08 februarie 2012

ACTA - noutati importante

Pe website-ul APTI (Asociatia pentru Tehnologie si Internet) a fost postat un articol amplu referitor la abuzurile pe care le-ar permite acordul ACTA.

In linii mari: corporatiile vor detine toata puterea, activitatea utilizatorilor va fi integral monitorizata iar dreptul la libera exprimare va disparea.

Am extras cateva idei principale.

Acordul ACTA ofera posibilitatea proprietarilor drepturilor de autor sa hartuiasca utilizatori nevinovati.

Acordul ACTA apara exclusiv interesele detinatorilor de drepturi de autor fara a respecta libertatea de exprimare, viata privata sau drepturile fundamentale ale omului (utilizatorului).

Acordul ACTA contine expresii ca "posibili delicventi" sau "scara comerciala", expresii confuze care ar permite abuzuri de tot felul.

Acordul ACTA permite monitorizarea totala a utilizatorilor, indiferent daca acestia incalca sau nu vreo lege.

Acordul ACTA incalca Conventia Europeana a Drepturilor Omului si Carta Drepturilor Fundamentale.

Acordul ACTA intra in conflict cu Organizatia Mondiala a Comertului.

Comisia Europeana, cea care a creat acordul, a ignorat toate ajustarile propuse de Parlamentului European.

Sugerez parcurgerea intregului articol pentru a intelege ce monstruozitate este acordul ACTA. Eu l-am citit integral si m-am ingrozit. Pare ca acordul ACTA a fost creat de Coreea de Nord, nu de europeni - nici in China nu s-a mers atat de departe.
Pur si simplu este de greu de crezut ca un asemenea acord a fost creat in birourile din Bruxelles. Bineinteles ca un aport deosebit a fost adus de corporatii.

De ce ar fi dorit Comisia Europeana sa apere corporatiile (majoritatea americane) in dauna cetateanului european? Au existat prea multe interese, prea multe miliarde aruncate in joc? Internetul a inceput sa fie prea deranjant pentru cei cativa puternici? Cine sunt acesti puternici? Probabil ca in curand vom afla mai multe noutati caci multi din online s-au enervat si s-au pus pe "sapat".

Trei state au suspendat deja ratificarea acordului ACTA. Ai nostri sustin ca nu stiau ce-au semnat. Romania va trebui sa suspende ratificarea acestei mizerii totalitare. Internetul trebuie sa ramana un spatiu liber.

Mai multe despre ACTA.

Pe contul meu Google Plus postez mult mai multe noutati despre acordul ACTA. Daca doriti puteti sa ma incercuiti pe Google Plus.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)