Treceți la conținutul principal

ACTA - noutati importante

Pe website-ul APTI (Asociatia pentru Tehnologie si Internet) a fost postat un articol amplu referitor la abuzurile pe care le-ar permite acordul ACTA.

In linii mari: corporatiile vor detine toata puterea, activitatea utilizatorilor va fi integral monitorizata iar dreptul la libera exprimare va disparea.

Am extras cateva idei principale.

Acordul ACTA ofera posibilitatea proprietarilor drepturilor de autor sa hartuiasca utilizatori nevinovati.

Acordul ACTA apara exclusiv interesele detinatorilor de drepturi de autor fara a respecta libertatea de exprimare, viata privata sau drepturile fundamentale ale omului (utilizatorului).

Acordul ACTA contine expresii ca "posibili delicventi" sau "scara comerciala", expresii confuze care ar permite abuzuri de tot felul.

Acordul ACTA permite monitorizarea totala a utilizatorilor, indiferent daca acestia incalca sau nu vreo lege.

Acordul ACTA incalca Conventia Europeana a Drepturilor Omului si Carta Drepturilor Fundamentale.

Acordul ACTA intra in conflict cu Organizatia Mondiala a Comertului.

Comisia Europeana, cea care a creat acordul, a ignorat toate ajustarile propuse de Parlamentului European.

Sugerez parcurgerea intregului articol pentru a intelege ce monstruozitate este acordul ACTA. Eu l-am citit integral si m-am ingrozit. Pare ca acordul ACTA a fost creat de Coreea de Nord, nu de europeni - nici in China nu s-a mers atat de departe.
Pur si simplu este de greu de crezut ca un asemenea acord a fost creat in birourile din Bruxelles. Bineinteles ca un aport deosebit a fost adus de corporatii.

De ce ar fi dorit Comisia Europeana sa apere corporatiile (majoritatea americane) in dauna cetateanului european? Au existat prea multe interese, prea multe miliarde aruncate in joc? Internetul a inceput sa fie prea deranjant pentru cei cativa puternici? Cine sunt acesti puternici? Probabil ca in curand vom afla mai multe noutati caci multi din online s-au enervat si s-au pus pe "sapat".

Trei state au suspendat deja ratificarea acordului ACTA. Ai nostri sustin ca nu stiau ce-au semnat. Romania va trebui sa suspende ratificarea acestei mizerii totalitare. Internetul trebuie sa ramana un spatiu liber.

Mai multe despre ACTA.

Pe contul meu Google Plus postez mult mai multe noutati despre acordul ACTA. Daca doriti puteti sa ma incercuiti pe Google Plus.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Toshiba Satellite - dezactivare Boot Speed Fast in BIOS

Un numar mare de modele de laptop-uri Toshiba Satellite au optiunea Boot Speed in meniul din BIOS.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Data aparitie GTA V pentru PC

Rockstar le-a dat o veste buna fanilor jocului GTA V, anuntand data aparitiei pentru PC.

Hitler - cum se instaureaza o dictatura (video)

Din pacate, in secolul XX, Europa a trecut prin fascism, nazism, comunism, bolsevism. Aceste sisteme totalitare, izvorate din socialism, au creat dictaturi sangeroase. In fruntea acestor sisteme s-a aflat, inevitabil, cate un "tatuc" psihopat care s-a considerat, fireste, un vizionar intelept. Hitler s-a bazat pe o "elita" formata dintr-o adunatura de indivizi malefici, multi dintre acestia avand grave probleme psihice.
Foarte important de retinut este faptul ca toate aceste sisteme dictatoriale au creat genocide invocand "binele comun", "binele comunitatii", "o viata mai buna pentru toti". In cadrul acestor sisteme totalitarebinele individului n-a contat niciodata.

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.