Treceți la conținutul principal

ACTA - noutati importante

Pe website-ul APTI (Asociatia pentru Tehnologie si Internet) a fost postat un articol amplu referitor la abuzurile pe care le-ar permite acordul ACTA.

In linii mari: corporatiile vor detine toata puterea, activitatea utilizatorilor va fi integral monitorizata iar dreptul la libera exprimare va disparea.

Am extras cateva idei principale.

Acordul ACTA ofera posibilitatea proprietarilor drepturilor de autor sa hartuiasca utilizatori nevinovati.

Acordul ACTA apara exclusiv interesele detinatorilor de drepturi de autor fara a respecta libertatea de exprimare, viata privata sau drepturile fundamentale ale omului (utilizatorului).

Acordul ACTA contine expresii ca "posibili delicventi" sau "scara comerciala", expresii confuze care ar permite abuzuri de tot felul.

Acordul ACTA permite monitorizarea totala a utilizatorilor, indiferent daca acestia incalca sau nu vreo lege.

Acordul ACTA incalca Conventia Europeana a Drepturilor Omului si Carta Drepturilor Fundamentale.

Acordul ACTA intra in conflict cu Organizatia Mondiala a Comertului.

Comisia Europeana, cea care a creat acordul, a ignorat toate ajustarile propuse de Parlamentului European.

Sugerez parcurgerea intregului articol pentru a intelege ce monstruozitate este acordul ACTA. Eu l-am citit integral si m-am ingrozit. Pare ca acordul ACTA a fost creat de Coreea de Nord, nu de europeni - nici in China nu s-a mers atat de departe.
Pur si simplu este de greu de crezut ca un asemenea acord a fost creat in birourile din Bruxelles. Bineinteles ca un aport deosebit a fost adus de corporatii.

De ce ar fi dorit Comisia Europeana sa apere corporatiile (majoritatea americane) in dauna cetateanului european? Au existat prea multe interese, prea multe miliarde aruncate in joc? Internetul a inceput sa fie prea deranjant pentru cei cativa puternici? Cine sunt acesti puternici? Probabil ca in curand vom afla mai multe noutati caci multi din online s-au enervat si s-au pus pe "sapat".

Trei state au suspendat deja ratificarea acordului ACTA. Ai nostri sustin ca nu stiau ce-au semnat. Romania va trebui sa suspende ratificarea acestei mizerii totalitare. Internetul trebuie sa ramana un spatiu liber.

Mai multe despre ACTA.

Pe contul meu Google Plus postez mult mai multe noutati despre acordul ACTA. Daca doriti puteti sa ma incercuiti pe Google Plus.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.