16 februarie 2012

Cine a ruinat Grecia?

Cine este de vina pentru situatia dramatica in care se afla Grecia astazi?

Autorul si consultantul Adrian Salbuchi, invitat de Russia Today, afirma ca bancherii sunt principalii vinovati pentru declinul economic al Greciei.

Cine conduce Grecia? Guvernul elen? FMI? Banca Central Europeana? Uniunea Europeana? Germania si bancile private? Salbuchi vorbeste de un model care pare a fi aplicat tuturor tarilor.

Acesta mai aminteste si faptul ca primul ministru grec Lucas Papademos face parte din comisia trilaterala, un grup puternic din care fac parte si Deutsche Bank, Dresdner Bank, Santander Bank, Goldman Sachs, Citicorp ... Domnul Papademos de partea cui se afla? De partea poporului grec sau de partea puternicei comisii trilaterale?

Singura solutie care ar putea salva Grecia ar fi renuntarea la moneda euro (moneda care permite speculatii din afara tarii) si revenirea la drahma.

Salbuchi conchide: "Toate guvernele - fie din Grecia, Italia, Spania, Marea Britanie sau Argentina - au doua optiuni: pot guverna pentru oameni sau pot guverna pentru a favoriza bancherii, adica impotriva poporului."


Grecia a picat intr-o plasa mai larga in care ne-am prins si noi. Cauza problemelor tuturor par a fi puternicii bancheri care se joaca cu economiile natiunilor dupa bunul lor plac. Cum este posibil sa existe un asemenea scenariu distructiv? Un raspuns ar putea fi crony capitalismul.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)