Treceți la conținutul principal

Cine a ruinat Grecia?

Cine este de vina pentru situatia dramatica in care se afla Grecia astazi?

Autorul si consultantul Adrian Salbuchi, invitat de Russia Today, afirma ca bancherii sunt principalii vinovati pentru declinul economic al Greciei.

Cine conduce Grecia? Guvernul elen? FMI? Banca Central Europeana? Uniunea Europeana? Germania si bancile private? Salbuchi vorbeste de un model care pare a fi aplicat tuturor tarilor.

Acesta mai aminteste si faptul ca primul ministru grec Lucas Papademos face parte din comisia trilaterala, un grup puternic din care fac parte si Deutsche Bank, Dresdner Bank, Santander Bank, Goldman Sachs, Citicorp ... Domnul Papademos de partea cui se afla? De partea poporului grec sau de partea puternicei comisii trilaterale?

Singura solutie care ar putea salva Grecia ar fi renuntarea la moneda euro (moneda care permite speculatii din afara tarii) si revenirea la drahma.

Salbuchi conchide: "Toate guvernele - fie din Grecia, Italia, Spania, Marea Britanie sau Argentina - au doua optiuni: pot guverna pentru oameni sau pot guverna pentru a favoriza bancherii, adica impotriva poporului."


Grecia a picat intr-o plasa mai larga in care ne-am prins si noi. Cauza problemelor tuturor par a fi puternicii bancheri care se joaca cu economiile natiunilor dupa bunul lor plac. Cum este posibil sa existe un asemenea scenariu distructiv? Un raspuns ar putea fi crony capitalismul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Jocuri online - plugin-uri utile

Utilizatorii incepatori pot ramane serios pe ganduri atunci cand observa ca PC-ul nou-nout nu poate rula online nici macar un joculet flash.
Pentru a putea rula jocuri online in browser utilizatorul va trebui sa instaleze cateva plugin-uri auxiliare. Numai prin intermediul acestor plugin-uri jocurile online vor putea rula.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.