Treceți la conținutul principal

Cine a ruinat Grecia?

Cine este de vina pentru situatia dramatica in care se afla Grecia astazi?

Autorul si consultantul Adrian Salbuchi, invitat de Russia Today, afirma ca bancherii sunt principalii vinovati pentru declinul economic al Greciei.

Cine conduce Grecia? Guvernul elen? FMI? Banca Central Europeana? Uniunea Europeana? Germania si bancile private? Salbuchi vorbeste de un model care pare a fi aplicat tuturor tarilor.

Acesta mai aminteste si faptul ca primul ministru grec Lucas Papademos face parte din comisia trilaterala, un grup puternic din care fac parte si Deutsche Bank, Dresdner Bank, Santander Bank, Goldman Sachs, Citicorp ... Domnul Papademos de partea cui se afla? De partea poporului grec sau de partea puternicei comisii trilaterale?

Singura solutie care ar putea salva Grecia ar fi renuntarea la moneda euro (moneda care permite speculatii din afara tarii) si revenirea la drahma.

Salbuchi conchide: "Toate guvernele - fie din Grecia, Italia, Spania, Marea Britanie sau Argentina - au doua optiuni: pot guverna pentru oameni sau pot guverna pentru a favoriza bancherii, adica impotriva poporului."


Grecia a picat intr-o plasa mai larga in care ne-am prins si noi. Cauza problemelor tuturor par a fi puternicii bancheri care se joaca cu economiile natiunilor dupa bunul lor plac. Cum este posibil sa existe un asemenea scenariu distructiv? Un raspuns ar putea fi crony capitalismul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Toshiba Satellite - dezactivare Boot Speed Fast in BIOS

Un numar mare de modele de laptop-uri Toshiba Satellite au optiunea Boot Speed in meniul din BIOS.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Data aparitie GTA V pentru PC

Rockstar le-a dat o veste buna fanilor jocului GTA V, anuntand data aparitiei pentru PC.

Hitler - cum se instaureaza o dictatura (video)

Din pacate, in secolul XX, Europa a trecut prin fascism, nazism, comunism, bolsevism. Aceste sisteme totalitare, izvorate din socialism, au creat dictaturi sangeroase. In fruntea acestor sisteme s-a aflat, inevitabil, cate un "tatuc" psihopat care s-a considerat, fireste, un vizionar intelept. Hitler s-a bazat pe o "elita" formata dintr-o adunatura de indivizi malefici, multi dintre acestia avand grave probleme psihice.
Foarte important de retinut este faptul ca toate aceste sisteme dictatoriale au creat genocide invocand "binele comun", "binele comunitatii", "o viata mai buna pentru toti". In cadrul acestor sisteme totalitarebinele individului n-a contat niciodata.

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.