Treceți la conținutul principal

Primavara araba - posibile explicatii

Multi n-am prea inteles ce este cu revoltele arabe. Cum au aparut toate aceste revolte simultan, ce sau cine anume le-a declansat?

Bineinteles ca gogoasa cu lupta pentru democratie n-o mai inghite prea multa lume. Cand vorbesti de tarile arabe inevitabil vorbesti si de mult petrol, o resursa naturala foarte pretioasa.

Imi place sa inteleg ce se intampla asa ca am tot cautat raspunsuri. Recent am vizionat un doua clipuri interesante care mi-au oferit anumite explicatii referitoare la asa-numita primavara araba. Cel intervievat este jurnalistul si autorul Frederick William Engdahl. Aceasta sustine ca inca din 2003 exista un plan prin care americanii ar dori sa puna stapanire pe resursele din Orientul Mijociu si Africa pentru a stopa cresterea economica a Rusiei si Chinei.

Va urma Iranul? Are cineva o nevoie acuta de petrol iranian ... gratuit? N-ar fi o idee prea buna ca cineva sa forteze lucrurile - Rusia si China nu vad cu ochi buni un eventual atac contra Iranului.

O fi inceput Noua Ordine Mondiala si pe noi nu ne-a anuntat nimeni :)?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Incalzirea globala - inselatorie de proportii globale (video)

Stiati ca iernile grele, zapada inalta de un metru, gerul care-ti taie respiratia sunt cauzate de incalzirea vremii??? Ce? Nu e logic? Stiu!

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.