Treceți la conținutul principal

Romania suspenda ACTA - cateva observatii

Cu o mare intarziere, Romania a suspendat procesul de ratificare a acordului ACTA (Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii).

Trebuie amintit ca promotorul acordului ACTA a fost chiar Comisia Europeana. In urma protestelor masive din Europa, Comisia Europeana a facut un pas inapoi trimitand acordul ACTA catre Curtea de Justitie a UE. Curtea de Justitie europeana va trebui sa decida daca acordul ACTA incalca drepturile si libertatile fundamentale ale omului.

In paranteza fie spus, acordul ACTA calca de-a dreptul in picioare drepturile si libertatile fundamentale ale omului, nu ca le incalca. Nici ISP-istii nu sunt prea incantati de ACTA.
Acordul ACTA apara interesele corporatiilor fiind creat chiar de catre acestea. In acest caz, Comisia Europeana a fost avocatul corporatiilor, interesele utilizatorilor fiind uitate integral.

Curios este faptul ca si Viviane Reding (comisar EU pentru justitie, cetatenie si drepturi fundamentale) a sprijinit ACTA. Se pare ca interesele au fost enorme daca s-a ajuns pana la Viviane Reding. Tocmai cei pusi sa pazeasca democratia si drepturile noastre in Europa sprijina un acord anti-utilizator? Lupul la oi?
Mai multe despre cum s-au desfasurat lucrurile la nivel european aici.

Pe viitor ar trebui sa fim mult mai atenti la reglementarile care vin dinspre Comisia Europeana.

La spartul targului s-a gandit si Romania sa suspende ratificarea acordului ACTA; oricum nu prea mai avea ce face din moment ce chiar Comisia Europeana suspendase acordul.

Din pacate, guvernantii nostrii au cazut acest test cu brio. Se pare ca nici nu s-a dorit o dezbatere publica a acestui acord, guvernantii preferand ca acordul sa fie adoptat in secret, fara obiectii, fara dezbateri.

Vom vedea ce se va mai intampla cu aceasta mizerie numita acord ACTA - poate va fi doar modificata, poate va disparea. Vom urmari atent desfasurarea evenimentelor.

Oricum, pentru utilizatorii de Internet pericolul nu a trecut - la orizont apare o amenintare mult mai puternica decat acordul ACTA: implicarea ONU.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Incalzirea globala - inselatorie de proportii globale (video)

Stiati ca iernile grele, zapada inalta de un metru, gerul care-ti taie respiratia sunt cauzate de incalzirea vremii??? Ce? Nu e logic? Stiu!

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.