29 martie 2012

Colonizarea Romaniei

Romania trece printr-o perioada neagra, de colonizare. Ce este tragic este ca nu suntem colonizati fortat, in urma vreunei conflagratii, ci cu sprijin din interior. Incetul cu incetul troika (UE, FMI, BCE) ne termina economia, resursele. Ce castigam noi din toate acestea? Scumpiri peste scumpiri, taxe si restrictii. E vreo afacere pentru noi? Nu prea!
Momentan nu prea avem ce face insa sper ca situatia asta sa ia sfarsit cat mai repede.

Simt cum, pe zi ce trece, observand halul in care se alege praful de economia si resursele Ro, devin tot mai anti-EU. S-ar putea sa ne fi bagat intr-o treaba foarte urata. Ne-am luptat sa ajungem in UE, insa nu pentru ce se intampla acum. Suntem tratati fara respect, ca cetateni de mana a doua.
La fel ca si Nigel Farage, incep sa-mi doresc o Europa comuna, insa fara comisie si parlament centralizat. Daca va exista vreodata o Europa comuna cu adevarat, aceasta va fi formata din state suverane si independente, fara entitati de tip Comisia Europeana sau Parlament European sau indicatii FMI, falimentare. Tot ce se intampla acum, in aceasta forma, nu are cum sa dureze.

Cateva titluri proaspete:
Guvernul, Comisia Europeana si FMI au stabilit cresterea preturilor la energia electrica si eliminarea tarifului social.

Canadienii preiau 60% din cuprul Romaniei

Chevron incepe extragerea gazului de sist prin metoda fractionarii hidraulice

UE impune Romaniei sa permita din 2014 vanzarea fara restrictii de teren strainilor
(sper ca macar asta sa nu se intample).

Inca un ordin de la FMI:
Proiectul legii reformei in sanatate trebuie elaborat pana la sfarsitul lunii iunie

Nu mai amintesc de Rosia Montana.

Nu suntem o colonie? In afara de circulatia libera prin Europa cu ce ne-am ales?

Troika ii linisteste si pe greci: pana in 2030 se rezolva problema economiei grecesti. Bine ca nu mai au mult de asteptat :). Astea se numesc solutii economice?
Cine a ruinat Grecia?

Atacul german
Pana una-alta, Germania pare a se simti foarte bine in noua structura europeana (UE), toate ii merg snur. Angela Merkel da indicatii pretioase peste tot, in toate directiile. Mai nou, Angela Merkel incepe sa faca si declaratii socante: Greciei nu trebuie sa i se PERMITA retragerea din zona Euro. Wow, nu suna cam ciudat? Observ ca Vestul este cuprins de euforie, insa una cam paguboasa. 

Toata smecheria (UE) pare a fi condusa de Germania cu sprijinul tarilor Benelux (Luxemburg, Belgia, Olanda). In combinatie mai apare, rar, si Franta; Italia si Spania, mult mai putin.

Ministrul german de Finante are sanse mari la sefia Eurogroup
Deutsche Bank a redevenit cea mai mare banca din Europa

Deutsche Bank isi da cu parerea si asupra majorarii salariilor in Romania. Dar nu numai Deutsche Bank isi exprima o opinie valoroasa ci si Raiffeisen (banca austriaca). N-am ajuns de cacao? Niste banci sa ne spuna ce avem de facut?


Devine clar ca noi si alti estici suntem vazuti de grangurii din UE ca prostii satului. Vesticii ne transforma in societate de consum, ne indatoreaza, ne distrug economia, ne i-au resursele. Noi cum ar trebui sa reactionam? Nu stiu exact cum, insa, oricum, altfel decat o facem acum.

Principala unealta cu care suntem condusi este puternica Comisie Europeana - atentie la deciziile care sosesc dinspre aceasta comisie. 

Spre ce ne indreptam? Pana unde poate merge smecheria? Intotdeaua am crezut ca actuala criza a fost declansata, supraestimata, intretinuta, pentru ca unii, mai ales bancheri, sa poata lua totul pe nimic. N-am dovezi (ar fi si imposibil), insa am citit si vizionat multe materiale care m-au ajutat sa inteleg cum a functionat intreaga schema in care FMI a avut un rol central.

Urmariti clipurile de mai jos (Colonizarea Romaniei) in care analistul economic Ilie Serbanescu si academicianul Dinu C. Giurescu sustin ca Romania a devenit o colonie.


Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)