11 martie 2012

Mandinga la Eurovision 2012

Mandinga va reprezenta Romania la concursul international Eurovision 2012. Finala concursului Eurovision va avea loc pe 26 mai la Baku, capitala Azerbaidjanului.
Piesa Zaleilah, compusa de Costi Ionita, a fost aleasa de juriu (50%) si public (50%).

Piesa Zaleilah, o piesa cu influente balcanice/latino, nu mi se pare a fi un succes - o piesa destul de anonima, chiar slabuta. Multi sustin ca piesa ar aduce prea mult cu o manea. Nu ar fi fost asta marea problema daca piesa ar fi fost un hit, un succes; ar fi fost bine sa iesim cu ceva de exceptie in fata. Din pacate, nu este cazul.

Cand am ascultat prima data piesa Zaleilah am banuit ca este o piesa a lui Costi Ionita. Refrenele melodiilor compuse de acesta sunt binecunoscute:  Costi ... forta,  hei-hei, la-le-lei, ha-le-lei, lei-lei, alelei, - zaleilah nu era foarte departe.  
Nu sugerez faptul ca Costi Ionita nu-si face treaba bine in domeniul muzical. Costi si-a gasit o nisa si trage tare pe sistem :); spun doar ca si-a creat un stil propriu, usor de recunoscut. Costi Ionita mi se pare chiar un tip simpatic, ok. Contul Youtube a lui Costi Ionita aici.
 
Mandinga este are o femeie frumoasa asa ca stam mai bine la capitolul imagine decat am stat anul trecut.

Cred ca o piesa in limba engleza ar fi fost mult mai potrivita.

Pe scena apar cativa tipi care bat tobele, apoi apare un tip cu un cimpoi, un altul cu un acordeon si - ca lucrurile sa fie cat mai ciudate - unul cu un saxofon. Wow ... ciudata combinatie instrumentala.

Mandinga - Zaleilah


Nu imi place piesa insa asta este - sa speram ca vom reusi sa ocupam un loc cat mai bun, macar sa nu ne facem iarasi de ras.

Dupa incheierea selectiei nationale a si izbucnit un scandal, Lucian Viziru sustinand ca Mandinga si Josan ar fi avut pile. Ne putem imagina ca aranjamente au existat.

Am postat mai jos doua piese mi-au placut in mod special.

Tasha - Say My Name


Viky Red - If You Ever Feel


Ma bag la un pronostic: piesa Zaleilah nu se va situa in primele 12 pozitii in finala concursului Eurovision.

Site oficial Eurovision.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)