Treceți la conținutul principal

Cum sterg un fisier blocat (locked file)

Doriti sa stergeti un fisier si nu puteti?

Daca nu puteti sterge un fisier probabil ca este vorba de un fisier blocat (locked file). Fisierele blocate sunt fisiere aflate in uz, fisiere in spatele carora ruleaza diverse procese, servicii ...

Pentru a putea sterge un asemenea fisier blocat puteti folosi unealta FileASSASIN, unealta oferita de populara aplicatie anti-malware Malwarebytes.

Delete locked files

Dupa instalarea aplicatiei, selectati tab-ul More tools, apasati butonul Run Tool (figura), selectati fisierul apoi apasati butonul Open. Prin intermediul unei mesaj de interogare veti fi informat asupra faptului ca fisierul va fi sters definitiv si intrebat daca doriti continuarea actiunii - apasati butonul Yes (video).Am folosit de multe ori unealta FileASSASIN pentru a sterge fisiere blocate (locked files). In majoritatea cazurilor FileASSASIN si-a facut bine treaba, reusind sa stearga fisierele care nu puteau fi sterse. Virusii, aplicatiile spyware pot crea asemenea fisiere blocate.

Trebuie sa aveti grija ce stergeti deoarece si sistemul de operare creeaza asemenea fisiere blocate (locked files). Exemple de fisiere de sistem (ale sistemului de operare) blocate: ntldr, NTDETECT.COM, hiberfil.sys, pagefile.sys ...

Nota:
FileASSASIN nu sterge foldere sau chei din registru.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Ninsoare fulgi de zapada pe desktop - aplicatia DesktopSnowOK

Doriti niste fulgi de zapada pe desktop? Exista un programel perfect pentru aceasta sarcina.