17 mai 2012

Delayed Write Failed USB - depanare eroare

Probabil ca la un moment dat, avand de-a face cu dispozitivul USB, ati dat si peste mesajul Delayed Write Failed, mesaj care indica faptul ca datele stocate pe dispozitivul USB nu mai pot fi citite de sistemul de operare.

Mesajul de eroare Delayed Write Failed apare atunci cand parte din fisierele/folderele stocate pe dispozitivul USB n-au fost scrise corect, fiind compromise.
Situatia aceasta se intalneste in cazul transferurilor mari de fisiere, mai ales atunci cand scoateti dispozitivul USB prea devreme din portul sau - unele date sunt scrise/transferate incomplet.

Tip:
- Inainte de a scoate dispozitivul USB din portul sau accesati comanda Eject a dispozitivul USB din My Computer sau System Tray (coltul din dreapta taskbar-ului). Asteptati pana cand apare mesajul:
Safe to Remove Hardware - The 'USB Mass Storage Device' can now be safely removed from the computer.Pentru a incerca salvarea datelor stocate pe dispozitivul USB puteti folosi comanda chkdsk volum: /r (volum=litera partitiei) in fereastra Command Prompt (Start-Run - tastati cmd). Mai multe despre comanda chkdsk.
Din cauza datelor corupte stocate pe dispozitivul USB, probabil ca nu veti reusi sa activati respectiva comanda. Nu este o mare pierdere deoarece, pentru recuperarea datelor stocate pe dispozitivului USB, puteti folosi aplicatia free EaseUS Partition Master Home Edition, aplicatie pe care am folosit-o - cu succes - si la partitionare harddisk.

Introduceti dispozitivul USB in portul sau, deschideti aplicatia EaseUS Partition Master Home Edition, selectati litera aferenta dispozitivului USB si selectati comanda Check Partition.


Vestea buna este ca exista sanse mari sa recuperati datele stocate pe dispozitivul USB; vestea cea proasta este ca unele date vor fi pierdute.
Indiferent de mediul de stocare, creati backup pentru datele importante.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)