Treceți la conținutul principal

Eurovision 2012 - Suedia a invins

Loreen, reprezentanta Suediei, a castigat concursul muzical Eurovision 2012.

Loreen (Zineb Noka Talhaoui) a meritat sa castige primul loc. Totul a fost ok: voce, interpretare, compozitie, coregrafie.

Loreen - Euphoria


Loreen este prezenta pe Youtube si cu un alt hit pe care-l puteti asculta in clipul de mai jos.

Loreen - My heart is refusing me


Mandinga s-a straduit, insa fara prea mare folos - problema a plecat inca din decembrie 2011, de la finala nationala a Eurovisionului 2012. Melodia care a castigat finala nu avea aproape nicio sansa.
Daca e sa cautam niste vinovati pentru locul slab ocupat de Romania aceia nu sunt cei de Mandinga sau (frumoasa) Elena Ionescu ci cei care s-au ocupat de selectie si preselectie in Ro. In fiecare an au existat discutii legate de selectia nationala, de juriul ales.

Despre concursul muzical Eurovision nu pot spune decat un lucru: un concurs muzical in care votul este legat de geografie, economic si religie. Interpretarea muzicala (aparte daca nu este una de exceptie) nu mai intra prea mult in ecuatia votului.

Vecinii nostrii (in afara de moldoveni) nu prea ne-au dat puncte (nu ca am fi meritat neaparat). Nu cred ca suntem foarte iubiti de vecini ... poate de Marea Neagra.

Sunt si unii care sunt de parere ca ar fi mult mai bine ca melodiile sa fie interpretate in limba materna. Nu cred deloc ca asta ar fi o idee buna, ba dimpotriva. La Eurovision am ascultat melodii interpretate de slavi in limbile lor - n-am inteles absolut nimic. La fel de ciudat am fi priviti si noi daca am folosi limba materna intr-un concurs muzical international asa cum este Eurovisionul.

Ca sa avem vreo sansa la un concurs ca Eurovision ar trebui ca juriul sa fie alcatuit numai din profesionisti in domeniul muzical, persoane obiective, fara preferinte personale sau interese. Un asemenea juriu inca nu a existat in ultimii ani.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Top 10 cele mai bune voci feminine din muzica usoara romaneasca

In peisajul muzical romanesc exista interprete care pot fi incadrate in categoriile grea, mijlocie sau musca/plastic. In postarea de fata ma voi referi numai la categoria grea.
Cu totii stim cam despre cine-i vorba la categoria musca (sau plastic) :) - paiatele de doi lei, lipsite de orice talent muzical, paiate care incearca prin orice metode (bani, chiloti, interventii ...) sa penetreze in lumea muzicala.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.