27 mai 2012

Eurovision 2012 - Suedia a invins

Loreen, reprezentanta Suediei, a castigat concursul muzical Eurovision 2012.

Loreen (Zineb Noka Talhaoui) a meritat sa castige primul loc. Totul a fost ok: voce, interpretare, compozitie, coregrafie.

Loreen - Euphoria


Loreen este prezenta pe Youtube si cu un alt hit pe care-l puteti asculta in clipul de mai jos.

Loreen - My heart is refusing me


Mandinga s-a straduit, insa fara prea mare folos - problema a plecat inca din decembrie 2011, de la finala nationala a Eurovisionului 2012. Melodia care a castigat finala nu avea aproape nicio sansa.
Daca e sa cautam niste vinovati pentru locul slab ocupat de Romania aceia nu sunt cei de Mandinga sau (frumoasa) Elena Ionescu ci cei care s-au ocupat de selectie si preselectie in Ro. In fiecare an au existat discutii legate de selectia nationala, de juriul ales.

Despre concursul muzical Eurovision nu pot spune decat un lucru: un concurs muzical in care votul este legat de geografie, economic si religie. Interpretarea muzicala (aparte daca nu este una de exceptie) nu mai intra prea mult in ecuatia votului.

Vecinii nostrii (in afara de moldoveni) nu prea ne-au dat puncte (nu ca am fi meritat neaparat). Nu cred ca suntem foarte iubiti de vecini ... poate de Marea Neagra.

Sunt si unii care sunt de parere ca ar fi mult mai bine ca melodiile sa fie interpretate in limba materna. Nu cred deloc ca asta ar fi o idee buna, ba dimpotriva. La Eurovision am ascultat melodii interpretate de slavi in limbile lor - n-am inteles absolut nimic. La fel de ciudat am fi priviti si noi daca am folosi limba materna intr-un concurs muzical international asa cum este Eurovisionul.

Ca sa avem vreo sansa la un concurs ca Eurovision ar trebui ca juriul sa fie alcatuit numai din profesionisti in domeniul muzical, persoane obiective, fara preferinte personale sau interese. Un asemenea juriu inca nu a existat in ultimii ani.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)