Treceți la conținutul principal

Rata pirateriei in Romania - studiu BSA

BSA (Business Software Alliance) a prezentat rezultatele unui studiu global despre pirateria software, derulat in 2011, in parteneriat cu IDC si Ipsos Public Affair. Au fost chestionati 15.000 de utilizatori din 33 de tari.

 
Conform acestui studiu, 62% dintre utilizatori romani recunosc ca au folosit software piratat. Valoarea software-ului piratat s-a ridicat la 207 milioane lei.
38% dintre romani au declarat ca folosesc software piratat "intotdeauna," "aproape intotdeauna" sau "ocazional".
Majoritatea utilizatorilor de software piratat sunt barbati cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani.

Cu toate acestea, in Romania se inregistreaza - pentru al optulea an consecutiv - o scadere a numarului utilizatorilor care folosesc software piratat.

Descarca rezultate studiu Romania.

Rata pirateriei software este mai mare in tarile in curs de dezvoltare decat cea din tarile dezvoltate: 68% fata de 24%.

Rezultatele globale ale studiului BSA aici.credit foto: http://www.flickr.com/photos/37176849@N08/3421059868/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Top 10 cele mai bune voci feminine din muzica usoara romaneasca

In peisajul muzical romanesc exista interprete care pot fi incadrate in categoriile grea, mijlocie sau musca/plastic. In postarea de fata ma voi referi numai la categoria grea.
Cu totii stim cam despre cine-i vorba la categoria musca (sau plastic) :) - paiatele de doi lei, lipsite de orice talent muzical, paiate care incearca prin orice metode (bani, chiloti, interventii ...) sa penetreze in lumea muzicala.