Treceți la conținutul principal

StartupWXP - program manager Startup Windows XP

In urma cu cativa ani am creat o mica aplicatie pentru a putea depista mai rapid programele care rulau in Startup-ul (la logare) Windows-ului XP.
Cele mai multe programe periculoase se instaleaza in Startup pentru a putea rula imediat dupa logarea in Windows XP. In acest mod programele periculoase (malware, troieni, virusi, keylogger-e) reusesc sa controleze intregul sistem.

StartupWXP este un manager pentru Startup-ul Window XP - Windows XP PRO si Windows XP HOME, 32 biti.

Pentru ce puteti folosi StartupWXP:
- control chei registru Startup & Shell
- control foldere Startup
- control Task Scheduler
- afisare data instalare Windows
- setari de sistem (inclusiv vizualizare fisiere ascunse)
- deschidere aplicatii de sistem
- vizualizare fisier Hosts
- creare log (util pentru depanare)

StartupWXP a fost folosit pentru depanarea a zeci de sisteme, fiecare dintre aceste pc-uri avand o alta configuratie.

Afisarea meniurilor se realizeaza prin click dreapta in liste (meniu de context).

Programul StartupWXP este free, are o marime de 336 KB (ver 1.01) si este in faza de test beta.

Posibile update-uri are programului StartupWXP - in functie de feedback. Este foarte posibila crearea unei versiuni pentru Windows 7.

Folositi programul StartupWXP pe propria raspundere, fara niciun fel de garantie sau suport din partea autorului. Autorul nu poate fi tras la raspundere pentru eventuale daune cauzate de instalarea sau rularea programului StartupWXP. Daca sunteti de acord cu acesti termeni descarcati aplicatia StartupWXP (executabil).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Top 10 cele mai bune voci feminine din muzica usoara romaneasca

In peisajul muzical romanesc exista interprete care pot fi incadrate in categoriile grea, mijlocie sau musca/plastic. In postarea de fata ma voi referi numai la categoria grea.
Cu totii stim cam despre cine-i vorba la categoria musca (sau plastic) :) - paiatele de doi lei, lipsite de orice talent muzical, paiate care incearca prin orice metode (bani, chiloti, interventii ...) sa penetreze in lumea muzicala.