Treceți la conținutul principal

StartupWXP - program manager Startup Windows XP

In urma cu cativa ani am creat o mica aplicatie pentru a putea depista mai rapid programele care rulau in Startup-ul (la logare) Windows-ului XP.
Cele mai multe programe periculoase se instaleaza in Startup pentru a putea rula imediat dupa logarea in Windows XP. In acest mod programele periculoase (malware, troieni, virusi, keylogger-e) reusesc sa controleze intregul sistem.

StartupWXP este un manager pentru Startup-ul Window XP - Windows XP PRO si Windows XP HOME, 32 biti.

Pentru ce puteti folosi StartupWXP:
- control chei registru Startup & Shell
- control foldere Startup
- control Task Scheduler
- afisare data instalare Windows
- setari de sistem (inclusiv vizualizare fisiere ascunse)
- deschidere aplicatii de sistem
- vizualizare fisier Hosts
- creare log (util pentru depanare)

StartupWXP a fost folosit pentru depanarea a zeci de sisteme, fiecare dintre aceste pc-uri avand o alta configuratie.

Afisarea meniurilor se realizeaza prin click dreapta in liste (meniu de context).

Programul StartupWXP este free, are o marime de 336 KB (ver 1.01) si este in faza de test beta.

Posibile update-uri are programului StartupWXP - in functie de feedback. Este foarte posibila crearea unei versiuni pentru Windows 7.

Folositi programul StartupWXP pe propria raspundere, fara niciun fel de garantie sau suport din partea autorului. Autorul nu poate fi tras la raspundere pentru eventuale daune cauzate de instalarea sau rularea programului StartupWXP. Daca sunteti de acord cu acesti termeni descarcati aplicatia StartupWXP (executabil).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Toshiba Satellite - dezactivare Boot Speed Fast in BIOS

Un numar mare de modele de laptop-uri Toshiba Satellite au optiunea Boot Speed in meniul din BIOS.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Data aparitie GTA V pentru PC

Rockstar le-a dat o veste buna fanilor jocului GTA V, anuntand data aparitiei pentru PC.

Hitler - cum se instaureaza o dictatura (video)

Din pacate, in secolul XX, Europa a trecut prin fascism, nazism, comunism, bolsevism. Aceste sisteme totalitare, izvorate din socialism, au creat dictaturi sangeroase. In fruntea acestor sisteme s-a aflat, inevitabil, cate un "tatuc" psihopat care s-a considerat, fireste, un vizionar intelept. Hitler s-a bazat pe o "elita" formata dintr-o adunatura de indivizi malefici, multi dintre acestia avand grave probleme psihice.
Foarte important de retinut este faptul ca toate aceste sisteme dictatoriale au creat genocide invocand "binele comun", "binele comunitatii", "o viata mai buna pentru toti". In cadrul acestor sisteme totalitarebinele individului n-a contat niciodata.

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.