Treceți la conținutul principal

Titanicul va fi reconstruit

Dupa 100 de ani de la scufundarea in Oceanul Atlantic, Titanicul va fi reconstruit.

Miliardarul australian Clive Palmer (58 de ani) a comandat unui santier din China (CSC Jinling Shipyard) construirea unei copii a Titanicului. Noul transatlantic, botezat Titanic II, va avea cateva imbunatatiri fata de versiunea originala: coca sudata (nu nituita), motoare diesel, bulb de etrava, o carma mai mare, tehnologie moderna la bord.


Titanic II va avea aceleasi dimensiuni ca originalul, 840 de camere si noua punti. Designul (interior/exterior) si specificatiile noului transatlantic vor fi identice cu cele ale Titanicului; vor fi prezente si cele patru cosuri (rol ornamental).

In 2016 noul Titanic isi va incepe calatoriile intre Londra si New York.

Pentru Titanic II, Palmer a infiintat si noua companie Blue Star Line Pty. Ltd., un nume asemanator cu cel al companiei care detinea Titanicul: White Star Line.

Bineinteles ca si Palmer a declarat ca vasul a fost construit in asa fel incat sa nu se scufunde. Sigur ca da ... au facut si altii asemenea afirmatii in 1912. Mai bine dotati nava cu suficiente barci de salvare si binocluri ca este mai sanatos. In noaptea tragediei din 1912, in afara numarului insuficient al barcilor de salvare a mai existat un neajuns care a contat decisiv: observatorii nu aveau binocluri.


Chiar daca Titanic II nu va avea faima originalului faptul ca o asemenea nava va fi reconstruita este un fapt notabil. Ramane de vazut cat va naviga Titanic II. V-ati lua bilet pe Titanic II?

Mai multe foto cu Titanic.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Top 10 cele mai bune voci feminine din muzica usoara romaneasca

In peisajul muzical romanesc exista interprete care pot fi incadrate in categoriile grea, mijlocie sau musca/plastic. In postarea de fata ma voi referi numai la categoria grea.
Cu totii stim cam despre cine-i vorba la categoria musca (sau plastic) :) - paiatele de doi lei, lipsite de orice talent muzical, paiate care incearca prin orice metode (bani, chiloti, interventii ...) sa penetreze in lumea muzicala.