02 mai 2012

Titanicul va fi reconstruit

Dupa 100 de ani de la scufundarea in Oceanul Atlantic, Titanicul va fi reconstruit.

Miliardarul australian Clive Palmer (58 de ani) a comandat unui santier din China (CSC Jinling Shipyard) construirea unei copii a Titanicului. Noul transatlantic, botezat Titanic II, va avea cateva imbunatatiri fata de versiunea originala: coca sudata (nu nituita), motoare diesel, bulb de etrava, o carma mai mare, tehnologie moderna la bord.


Titanic II va avea aceleasi dimensiuni ca originalul, 840 de camere si noua punti. Designul (interior/exterior) si specificatiile noului transatlantic vor fi identice cu cele ale Titanicului; vor fi prezente si cele patru cosuri (rol ornamental).

In 2016 noul Titanic isi va incepe calatoriile intre Londra si New York.

Pentru Titanic II, Palmer a infiintat si noua companie Blue Star Line Pty. Ltd., un nume asemanator cu cel al companiei care detinea Titanicul: White Star Line.

Bineinteles ca si Palmer a declarat ca vasul a fost construit in asa fel incat sa nu se scufunde. Sigur ca da ... au facut si altii asemenea afirmatii in 1912. Mai bine dotati nava cu suficiente barci de salvare si binocluri ca este mai sanatos. In noaptea tragediei din 1912, in afara numarului insuficient al barcilor de salvare a mai existat un neajuns care a contat decisiv: observatorii nu aveau binocluri.


Chiar daca Titanic II nu va avea faima originalului faptul ca o asemenea nava va fi reconstruita este un fapt notabil. Ramane de vazut cat va naviga Titanic II. V-ati lua bilet pe Titanic II?

Mai multe foto cu Titanic.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)