Treceți la conținutul principal

Titanicul va fi reconstruit

Dupa 100 de ani de la scufundarea in Oceanul Atlantic, Titanicul va fi reconstruit.

Miliardarul australian Clive Palmer (58 de ani) a comandat unui santier din China (CSC Jinling Shipyard) construirea unei copii a Titanicului. Noul transatlantic, botezat Titanic II, va avea cateva imbunatatiri fata de versiunea originala: coca sudata (nu nituita), motoare diesel, bulb de etrava, o carma mai mare, tehnologie moderna la bord.


Titanic II va avea aceleasi dimensiuni ca originalul, 840 de camere si noua punti. Designul (interior/exterior) si specificatiile noului transatlantic vor fi identice cu cele ale Titanicului; vor fi prezente si cele patru cosuri (rol ornamental).

In 2016 noul Titanic isi va incepe calatoriile intre Londra si New York.

Pentru Titanic II, Palmer a infiintat si noua companie Blue Star Line Pty. Ltd., un nume asemanator cu cel al companiei care detinea Titanicul: White Star Line.

Bineinteles ca si Palmer a declarat ca vasul a fost construit in asa fel incat sa nu se scufunde. Sigur ca da ... au facut si altii asemenea afirmatii in 1912. Mai bine dotati nava cu suficiente barci de salvare si binocluri ca este mai sanatos. In noaptea tragediei din 1912, in afara numarului insuficient al barcilor de salvare a mai existat un neajuns care a contat decisiv: observatorii nu aveau binocluri.


Chiar daca Titanic II nu va avea faima originalului faptul ca o asemenea nava va fi reconstruita este un fapt notabil. Ramane de vazut cat va naviga Titanic II. V-ati lua bilet pe Titanic II?

Mai multe foto cu Titanic.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.