07 iulie 2012

Schimbari in sistemul de comentarii de pe Youtube

Am peste 70 de subscrisi in canalul Youtube. Moderez toate comentariile trimise pe cele 35 de clipuri pe care le am in cont. De ce moderez comentariile? Motivul este simplu: inmultirea idiotilor.

Multe comentarii sunt negative, critice, insa nu intr-un stil constructiv ci intr-unul schizofrenic. Comentariile idiotilor suna cam asa: "dfgsdfgdsfgsdfgdf!", "Crezi ca esti smecher pentru ca ai postat vrajeala asta?", "Clipul asta-i de cac.t!" si altele asemenea. Cum sa publici tampeniile astea? Care ar fi rostul?

Comentariile critice argumentate, la obiect, sunt acceptate, n-am nicio problema, insa tampeniile unor bolovani dezaxati nu trec niciodata de moderare.

Sistemele de comentarii au fost create pentru dezbateri, pentru exprimarea unor opinii argumentate, pentru ceva ce are o oarecare noima. De multe ori imbecili frustrati intra sa comenteze pe clipurile de pe Youtube numai pentru a enerva, pentru a jigni. Lumea-i libera iar bolnavii mintali - nedescoperiti inca - isi deverseaza veninul pe unde pot prin virtual. Datorita acestor idioti (si) sistemul de comentarii de pe Youtube a devenit o hazna.

In comentarii de pe Youtube veti gasi rasism, ura, bataie de joc, comentarii anti-religioase. Sub umbrela anonimatului toti nebunii isi imprastie ura ascunsa. Intr-un clip in care era prezentata viata grea a unui homeless (om al strazii) un idiot era de parere ca ar fi fost mult mai bine ca homeless-ul sa fi murit de un cancer sau de orice altceva pentru ca oricum respectivul traia degeaba. Parca ceva nu-i in regula, nu credeti? Asta nu mai este libertate de exprimare ci cruzime ce tine de patologic. Cine posteaza un asemenea comentariu nu poate fi sanatos la cap - un psihiatru va poate confirma acest lucru.

Iata ca si Youtube a ajuns la concluzia ca sistemul propriu de comentarii este prea permisiv , haotic, asa ca este timpul sa fie operate cateva modificari, cum ar fi o identificare mai detaliata a comentatorilor.

Nu stiu cum va arata noul sistem de comentarii de pe Youtube insa sper ca acesta sa opreasca un numar cat mai mare de tulburati. As veni chiar cu o idee: cine are cele prea multe voturi negative in comentarii sa fie oprit o perioada de la a mai comenta. Mi se pare o idee buna si as introduce-o in teste chiar de astazi.

Ce schimbari ati face in sistemul de comentarii de pe Youtube?

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)